Afgelopen zaterdagmiddag ontving De Reest in de 18e speelronde het gelijkwaardig geachte Nunspeet heren 1, in bad Hesselingen. In de heenwedstrijd had Nunspeet de mannen uit Meppel het nakijken gegeven met maar liefst 10-5. Met name het agressieve spel en schoten uit de 2e lijn van de waterpoloërs uit Nunspeet, deden De Reest destijds de das om.

In tegenstelling tot de afgelopen weken, besloot coach Van den Hoofdakker deze wedstrijd te starten met een volledige press in de verdediging. Dit om de schutters uit de 2e lijn direct te elimineren en de fysieke strijd aan te gaan. Net als vorige week werden Bart Crouse en Joshua de Vries toegevoegd aan de selectie, waarmee de contouren voor komend seizoen langzamerhand zichtbaar worden.

De Reest begon heel sterk aan de wedstrijd. In de eerste aanval werd direct midvoor Richard Kamphuis gevonden, die succesvol afrondde. Verdedigend hield De Reest de deur goed op slot. En ook Job Voogt deed een duid in het zakje door, eveneens vanaf de midvoor, de 2-0 op het scorebord te zetten. In het slot van de eerste periode verslapte de press van De Reest enigszins, waardoor Nunspeet ook wat kansjes kreeg. Tegen het einde van de eerste periode konden de bezoekers het verschil terugbrengen tot 1 doelpunt. 

Vanaf de tweede periode trok Nunspeet alle registers open en ging het met goedkeuring van de beide leidsmannen spijkerhard de fysieke duels in. Net als in de heenwedstrijd, liet De Reest zich regelmatig afbluffen in de harde duels. Om de haverklap werden spelers van De Reest voor 20 seconden naar de kant gestuurd, omdat zij te opzichtig reageerden op het agressieve spel. Tijdens een dubbele man meer maakte Nunspeet de aansluitingstreffer. Hoewel Nunspeet de overhand leek te krijgen, bleef De Reest strijden voor wat het waard was. Halverwege de tweede periode werd het harde werken van De Reest beloond met een overtalsituatie. De oplettende Bart Crouse koos de vrije ruimte en werd gevonden, waardoor hij De Reest weer op voorsprong zette. De voorsprong was van korte duur, want ook Nunspeet bleef bij de les. In het slot van de tweede periode, zorgde Wim Bisschop met een bekeken schot voor de 4-3 voorsprong.

De derde periode werd een chaos voor De Reest. Ingeluid door een uitsluiting van Roelof Driesen, maakte Nunspeet wederom de gelijkmaker. In de daarop volgende aanval liet De Reest zich te makkelijk de bal ontfutselen, waardoor Nunspeet voor het eerst deze middag op voorsprong kwam. En na wederom een uitsluiting aan Meppeler zijde, werd het zelfs 4-6. De Reest kon in de derde periode nog wel zorgen voor de aansluiting. Richard Kamphuis lokte net buiten de vijf meter slim de overtreding uit en schoot de directe vrije worp in de touwen, 5-6. De aansluiting bleef echter van korte duur, want Nunspeet bracht in het slot van de derde periode de score naar 5-7.

Met nog één periode te spelen, motiveerde coach Michel van den Hoofdakker zijn mannen om uit een ander vaatje te tappen. De Reest moest zelf agressiever worden in de duels om als overwinnaars uit het bad te stappen. In het eerste deel van de vierde periode lukte het De Reest nog niet om het doel van de tegenstander te vinden, maar hield het eigen doel wel schoon. Onder andere keeper Martijn Schuring had hier een belangrijk aandeel in, door diverse opgelegde kansen van de uitploeg toch tegen te houden. Geholpen door onder andere de uitstekend verdedigende Joshua de Vries, incasseerde De Reest geen tegendoelpunten meer. In het tweede deel van de vierde periode waren het de topschutters van De Reest die hun verantwoordelijkheid namen. Job Voogt zette de achtervolging in door, wederom vanaf de midvoor positie, zijn tweede doelpunt van de middag te maken. De Reest voelde dat een overwinning er toch nog in zat en zette Nunspeet verder onder druk. Nunspeet wist zich in deze fase van de strijd geen raad meer en werd nu zelf afgebluft door de Meppelers. Na balovername draaide Richard Kamphuis zich vrij en scoorde zo de gelijkmaker en zijn derde van de middag. Met de stand gelijk getrokken gingen de supporters er nog eens goed voor zitten om De Reest naar de overwinning te helpen. De ploeg bleef strijdvaardig en ontfutselde wederom snel de bal. Martijn Meijer had een goede zwemactie in huis, werd gevonden, en scoorde zo de 8-7. Binnen 1 minuut had De Reest met drie hele sterke aanvallen de 5-7 achterstand omgebogen tot een 8-7 voorsprong. Met nog twee minuten te spelen nam De Reest geen risico’s meer. Nunspeet was moegestreden en De Reest speelde de wedstrijd zakelijk uit.

Na afloop van de wedstrijd was Van den Hoofdakker complimenteus over de mentaliteit van zijn ploeg. “We bleven strijden en hebben onszelf beloond met de overwinning. Daarnaast hebben we een hele goede eerste en vierde periode afgeleverd. In de derde periode zakten we ver door de ondergrens. Dat mag ons met zo veel ervaring in het team eigenlijk niet overkomen. Los van de derde periode haalde iedereen vanmiddag zijn niveau. En Joshua en Bart speelden fantastisch mee! Mooi om de ontwikkeling van die jongens te zien. Blij toe dat we onze vijfde plek op de ranglijst vandaag versterkt hebben.”