Op zaterdag 25 mei j.l. organiseerde de KNZB, in samenwerking met SVG Den Bosch, het NK Waterbasketbal in Schijndel. De opening van het toernooi en het voorstellen van de teams vonden om 13:00 uur plaats. Om 13:30 uur startten de eerste wedstrijden.

Aan het toernooi namen de volgende teams deel:

Poule A: De Tubanten,  SRS Uden, SC Bartje 2 en VASA

Poule B: Gesposs, SVG Den Bosch, De Reest/Zwerfkei en SC Bartje 1

Het team van De Reest/Zwerfkei  bestond uit acht spelers en coach Wies van Nuenen. Verder waren er nog drie supporters naar Schijndel meegekomen.

In de eerste ronde werden door ieder team drie wedstrijden gespeeld.

De eerste wedstrijd tegen SC Bartje Assen 1 eindigde in een stand van 7-3 in het voordeel van  De Reest/Zwerfkei. Helaas was de eerste wedstrijd tevens de beste.

In de tweede wedstrijd tegen SVG Den Bosch was het Meppeler team conditioneel niet opgewassen tegen het team uit Den Bosch. Deze wedstrijd eindigde in een 2-9 stand in het voordeel van SVG Den Bosch.

De derde wedstrijd tegen Gesposs eindigde in een klinkende overwinning voor Gesposs met 10-0. Het Meppeler team moest buigen voor het fysiek sterkere team uit Oss.

Aan het einde van de eerste ronde was de tussenstand per poule:

Poule A:

 1. SRS Uden
 2. VASA
 3. De Tubanten
 4. SC Bartje 2

Poule B:

 1. Gesposs
 2. SVG Den Bosch
 3. De Reest/Zwerfkei
 4. SC Bartje 1

In de tweede ronde werd gestreden om de plaatsen 1 t/m 8. Het team De Reest/Zwerfkei speelde tegen De Tubanten om de vijfde of zesde plaats. Ook in deze wedstrijd wist het Meppeler team niet te winnen. De Tubanten waren duidelijk een maatje te groot.  De eindstand was 11-1 in het voordeel van het Twentse team De Tubanten.

De prijsuitreiking werd verricht door Daniëlle de Bruijn. Daniëlle is vooral bekend als succesvol waterpolospeelster. Ze maakte deel uit van het Nederlands team dat in 2008 tijdens de Olympische Spelen het felbegeerde goud veroverde. Sinds mei 2018 is Daniëlle de Bruijn ambassadeur waterbasketbal.

Eindstand van het NK:

 1. Gesposs
 2. SVG Den Bosch
 3. VASA
 4. SRS Uden
 5. De Tubanten
 6. De Reest/Zwerfkei
 7. SC Bartje 1
 8. SC Bartje 2

Inmiddels is ook bekend dat het NK Waterbasketbal 2020 zal plaatsvinden in Meppel.

Tekst: Carla Vonk (m.m.v. Annet Vreeling). Foto: Onbekende fotograaf