Afgelopen zaterdag (2 november j.l.) heeft het eerste Waterbasketbaltoernooi van seizoen 2019/2020 plaatsgevonden.  Het toernooi werd georganiseerd door MZPC De Reest, afd. Zwerfkei in Bad Hesselingen.

Aan het toernooi namen vijf teams deel: SC Bartje Assen (twee teams), GSV Roden (twee teams) en De Reest/Zwerfkei (één team). Om ca. 17:00 uur startten de eerste wedstrijden.

Hierbij het resultaat van het team van De Reest/Zwerfkei:

In de eerste wedstrijd tegen GSV Roden 1 De Reest/Zwerfkei duurde het even voordat er gescoord werd. Het eerste doelpunt voor De Reest/Zwerfkei  kwam na ruim een minuut. Vervolgens was er nog een doelpunt van De Reest/Zwerfkei. GSV Roden 1 beantwoordde dit met een fraai afstandsschot. De stand na de eerste helft was 1-2.

In de tweede helft wist De Reest/Zwerfkei nog één keer te scoren. GSV Roden 1 kwam sterk terug en scoorde nog twee keer. De wedstrijd eindigde in een stand van 3-3.

In de wedstrijd tegen GSV Roden 2 kreeg Roden (door een verdedigingsfout van een speler van De Reest/Zwerfkei) een  strafworp. Deze werd echter gemist. Niet lang daarna scoorde GSV Roden 2 twee keer. Vervolgens bracht De Reest/Zwerfkei met een doelpunt de ruststand op 1-2.

Na de rust kwam De Reest/Zwerfkei beter uit de verf en het Meppeler team scoorde nog drie maal. Eindstand was 4-2

In de derde wedstrijd SC Bartje 1 – De Reest/Zwerfkei ging het eveneens naar wens. Binnen één minuut was er een eerste doelpunt voor De Reest/Zwerfkei, dat vlot beantwoord werd d.m.v. een tegendoelpunt .  Voor het einde van de eerste helft bracht De Reest/Zwerfkei de stand nog op 1-3.

In de tweede helft volgde er geen doelpunt door het team van SC Bartje 1. Dat was wel het geval bij het team van De Reest/Zwerfkei (drie keer raak). De wedstrijd eindigde in 1-6 in het voordeel van De Reest/Zwerfkei.

De wedstrijd tegen SC Bartje 2 (vorig seizoen kampioen van regio Noord) beloofde een spannende strijd te worden. Dit keer waren de teams aan elkaar gewaagd. Beide teams scoorden om en om. Bij de rust was het 2-3 voor De Reest/Zwerfkei.

Na de rust volgden er nog twee doelpunten voor De Reest/Zwerfkei. Het team van SC Bartje 2 ging vervolgens in de versnelling en wisten er na drie keer scoren nog een gelijkspel uit te halen. Eindstand: 5-5

Al met al kunnen we terugkijken op een goed resultaat: twee keer gelijkspel en twee wedstrijden gewonnen.

Het tweede toernooi van dit seizoen wordt door SC Bartje georganiseerd in het Smeltebad in Smilde op zaterdag 16 november a.s.