De waterpoloërs van De Reest hadden afgelopen weekend een druk programma. Op vrijdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen nummer 7 op de ranglijst, Proteus uit Twello op het programma. In een gelijkopgaande wedstrijd werd uiteindelijk in de laatste minuut met 7-6 verloren. Op zondag moest vervolgens aangetreden worden in Enschede tegen studentenploeg Piranha. Na twee bijzonder lastige periodes (3-2 achterstand) kwam de ploeg van Jan  Keyzer op toeren en stond er na vier perioden een schitterende 3-11 op het scorebord.

De wedstrijd in Twello tegen Proteus was er een van twee gelijkwaardige ploegen. Proteus speelt al jaren in de middenmoot en De Reest had tot dusver nooit de ploeg uit Twello verslagen. Een paar weken geleden had Proteus De Reest ook al verslagen (8-10). Echter, zoals vaker in 3e klasse bond is elke wedstrijd op zich. De kansen op winst waren afgelopen vrijdag zeker aanwezig. Zowel de thuisploeg als De Reest speelden in de eerste periode behouden wat resulteerde in weinig doelkansen voor beide ploegen. Proteus kon de weinige kansen die het kreeg, omzetten in doelpunten, waar De Reest slechts 1 doelpunt tegenover stelde; 2-1. De tweede periode kende eenzelfde spelbeeld maar lukte het Proteus vaker de vrije man te vinden;.4-2 In de derde periode speelde De Reest zich goed terug in de wedstrijd. Voor elke bal werd gestreden en zo stond er bij het ingaan van de laatste periode een 5-4 stand op het bord. De Reest zette aanvankelijk de toon van de laatste periode. Via enkele goeduitgespeelde aanvallen konden de meppelers 2 minuten voor tijd op een 5-6 voorsprong komen. Waar De Reest het hele jaar al moeite mee heeft is de rust te bewaren op cruciale momenten. Proteus zette aan en kon een minuut voor tijd de gelijkmaker aantekenen. In plaats van in de laatste minuut rustig de wedstrijd uit te spelen en voor het punt te gaan werd er vol op de aanval gespeeld. In alle daarbij komende hectiek werd een aanvallende fout aan Reestzijde door de leidsmannen geïnterpreteerd als een zware overtreding en werd er 15 seconden voor het laatste fluitsignaal een manminder situatie gespeeld. Ook tijdens de manminder werden gemaakte afspraken niet nagekomen en kon Proteus alsnog de winnende 7-6 op het bord zette. Doelpuntenmaker: Richard Kamphuis 3x, Eelco Bakker 2x en Arjan Broekman 1x.

De kans op revanche was de zondagwedstrijd tegen Piranha. De thuiswedstrijd werd in het najaar met 10-5 in het voordeel van De Reest beslist. Piranha draait in de competitie wisselvallig maar had wel tegen enkele gerenommeerde teams punten behaald. De Reest, afgelopen zondag zonder Jeroen Flederus maar met Rutger Verhoeff in de selectie begon erg sterk aan de wedstrijd. Verdedigend, onder leiding van Anne Rogier Leutscher, William Bijker en Arjan Broekman werd er geconcentreerd gespeeld en ook het aanvalsspel liep naar behoren, mede door Bram van der Zwan en de bewegelijke Rutger Verhoef. Het was halverwege de eerste periode Eelco Bakker die via een bekeken afstandschot De Reest op 0-1 zette. William Bijker deed even erna ook een duit in het zakje door een manmeer situatie doeltreffend af te ronden; 0-2. De Reest kwam gedurende de eerste periode vrijwel niet meer in de problemen. Hoe anders was dat in de tweede periode. De Reest was het spoor plotsklaps bijster waar Piranha gretig van profiteerde. In een handomdraai stond er een 3-2 op het scorebord en konden in aanvallend opzicht De Reest daar niets tegenover stellen.

Jan Keyzer benadrukte in de rust nogmaals het belang van de beweging in de aanval en niet te passief te gaan spelen. Deze peptalk inspireerde de ploeg dusdanig dat vanaf dat moment de ploeg vleugels kreeg. Eerst was het Martijn Meijer die met een goede inzwemactie de gelijkmaker liet noteren. Richard Kamphuis versierde vervolgens een manmeer situatie die snel en doeltreffend afgerond werd; 3-4. Piranha kreeg tussendoor nog enkele goede kansen maar stuitte op de goed keepende Martijn Schuring. In één van de scrimmages voor het doel van De Reest kon diezelfde Schuring Martijn Meijer bedienen en uit de contra aanval de 3-5 liet noteren. Richard Kamphuis volgde het voorbeeld van Meijer en kon in een mooi opgezette aanval via de rechterflank de 3-6 op het scorebord zetten en leek het laatste verzet van Piranha gebroken.

In de laatste periode werd de stand snel opgevoerd. Verdedigend liet De Reest zich terugvallen op eigen helft waardoor Piranha niet haar geliefde spelletje kon spelen. Dit resulteerde in een enkele contra aanvallen waar De Reest gevaarlijk voor het vijandelijk doel verscheen. Eerst was het Martijn Meijer die voor de 3-7 zorgde. Vlak daarna was het Arjan Broekman die mee opstoomde en zo ook zijn doelpuntje kon meepikken: Via een goed uitgespeelde manmeersituatie was het jongeling Verhoeff die de boomlange Broekman, vrij liggend bij de tweede paal, vond. 3-8. Piranha kreeg tussendoor nog een strafworp mee, maar net als in de tweede periode werd het houtwerk geraakt. De Reest kon vervolgens rustig de wedstrijd gaan uitspelen. Bij de studentenploeg was het laatste sprankje hoop vervolgen nadat Eelco Bakker op aangeven van Richard Kamphuis de 3-9 kon scoren. Uitblinker Meijer gooide nog meer zout in de wonden 3-10 en het slotakkoord was voor Anne Rogier Leutscher die met een fraaie boogbal de eindstand liet noteren: 3-11.

Coach Jan Keyzer was na afloop in zijn nopjes met het behaalde resultaat. ‘Afgezien die tweede periode hebben de drie periodes geen doelpunten tegen gehad, een compliment voor zoals we momenteel liggen te verdedigen’. En hij vervolgde: ‘zodra onze aanval begint te lopen zijn we niet te stoppen’. Door dit resultaat sluit De Reest aan bij de brede middenmoot en zijn de meppelers terug te vinden op een keurige 6e positie. Volgende week staat het treffen tegen de nummer vier van de ranglijst, TriVia op het programma.