In een volgepakt zwembad viel er afgelopen zaterdag weer te genieten van diverse waterpolowedstrijden. Het was ditmaal niet zo zeer heren 1 wat voor het nodige spektakel zorgde, maar 4 jeugdteams van de 8 jeugdteams van De Reest speelden voorafgaand aan het eerste.

Al vanaf 15:00uur werden de wedstrijden gespeeld door de jonge waterpoloërs van De Reest, waarna de heren en dames aan het begin van de avond volgden. Voor de vereniging aanleiding om in samenwerking met bad Hesselingen een speciale waterpoloavond te organiseren. Alle spelende jeugd mocht na de eigen wedstrijden genieten van het recreatie bad, een patatje en tot slot de wedstrijd van heren 1 kijken.

Tegenstander van de avond was DWK uit Barneveld. Eén van de nieuwkomers in de competitie en dus een onbekende. Via oud De Reest speler Eelco Bakker (tegenwoordig Triton Putten) had de ploeg video opnames gekregen van DWK. Dat vertelde genoeg: een jong en energiek ploegje met veel zwemmers. Dreigend in de omschakeling, maar fysiek weinig te vertellen. Getuige ook de eerdere uitslagen was De Reest het aan zijn stand verplicht om alle toeschouwers het nodige spektakel te bezorgen.

De Reest begon echter zwak. Het baltempo was veel te traag. Net als de zwemacties. Te weinig variatie in de positiewisselingen en te weinig initiatief door vele spelers, maakte dat De Reest in de openingsfase geen enkele kans creëerde. DWK deelde wel wat speldenprikjes uit door vanuit de tweede lijn te schieten. Maar keeper Schuring was daarvan niet onder de indruk. In de spaarzame aanvallen die wel goed liepen, verdiende de thuisploeg tot twee keer toe een uitsluiting. Maar ook deze overtalsituaties waren nog niet aan de meppelers besteed. De bal werd niet snel genoeg gespeeld om tot scoren te komen. Triest genoeg bleef het dus 0-0 na 1 periode spelen. Iets wat zelden voorkomt in het waterpolo.

In de tweede periode tapte De Reest zichtbaar uit een ander vaatje. Met Kamphuis en Driesen inmiddels in het water, kwam er meer gif in de aanval. Het was dan ook de topscorer van De Reest die voor het eerste doelpunt zorgde. Vanaf zijn geliefde midvoor positie, werkte Kamphuis de bal achter de Barnevelder goalie. Meijer maakte daarna een goede counter af, waardoor de 2-0 voorsprong een feit was. Na een uitsluiting aan de kant van De Reest, maakte DWK de aansluitingstreffer. Om vervolgens in de direct volgende aanval weer tegen 2 doelpunten achterstand aan te kijken. Het was wederom Kamphuis die vanaf de midvoor de marge terug bracht. DWK maakte aan het eind van de 2e periode 3-2.

Waar de eerste periode te typeren was als traag, was de derde periode slordig. In deze fase van de wedstrijd kon De Reest alleen vanaf de midvoor positie gevaarlijk worden, maar het ontbrak de aanvallers aan de juiste scherpte om de doelman van DWK het nakijken te geven. De thuisploeg kwam in deze derde periode, net als de eerste periode niet tot scoren. De bezoekers waren in deze fase van de wedstrijd echter een stuk scherper en bogen de 3-2 achterstand om tot een 3-4 voorsprong.

Gelukkig voor het massaal toegestroomde publiek beschikken de meppelers over genoeg veerkracht en routine om zich eenvoudig te herpakken in wedstrijden. De ploeg schakelde over naar een press over het hele veld en denderde in de vierde periode over DWK heen. De passing was nog steeds niet altijd even zuiver, en de inzwemmende acties te passief. Maar door de individuele klasse van Meijer, Kamphuis en Voogt werd de 3-4 achterstand omgebogen naar een 6-4 voorsprong. Meijer scoorde zijn tweede van de avond. Voogt scoorde ook twee keer. Kamphuis gaf de drie assists.

Door deze zakelijke overwinning vestigt De Reest zich stevig in de subtop van de competitie. Ondanks het onnodige verlies van vorige week. Volgende week speelt de ploeg uit in Nunspeet. Ook een nieuwkomer. En door slechts twee punten verschil tussen beide is de inzet de 5e plek op de ranglijst.