Afgelopen weekend reisden de waterpoloheren van de Reest af naar Harderwijk om aldaar aan te treden tegen promovendus Woelwaters. Aangezien Woelwaters is gepromoveerd vanuit sterkere geachte district Oost, verwachte de Reest een gelijkwaardige tegenstander. In een wedstrijd waarin de Meppelers duidelijk de bovenliggende partij waren en continu hadden voorgestaan werd 2 minuten voor tijd een ruime 6-9 voorsprong onnodig uit handen gegeven waarna de wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 9-9.

De Reest nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief in de wedstrijd. Plaatsvervangend coach Jeroen Flederus, die de afwezige coach Andre Senz verving (andere waterpoloverplichtingen), hamerde op het continueren van het speltype van de vorige wedstrijd. Midvoor Richard Kamphuis werd goed bereikt en Kamphuis noteerde de 0-1 voor de Reest. Kort daarna kwam de Reest op 0-2 door een prima uitgevoerde manmeer. Arjan Hoeve die deze avond prima op schot was noteerde deze score op zijn naam. Het was vervolgens aan het spelbeeld te zien dat de Reest niet verwacht had en dermate overwicht te hebben. De verdedigende afspraken werden half uitgevoerd en aanvallend werd er te snel gespeeld. Woelwaters wist aan te sluiten en scoorde tweemaal. In de tussentijd noteerde Richard Kamphuis zijn tweede doelpunt waardoor de Reest de periode met een voorsprong van 2-3 wist af te sluiten. Voor de Reest miste Wouter de Vries in het slot van de periode nog een strafworp.

De tweede periode was nagenoeg gelijk aan de eerste periode. De Reest was beter. Wouter de Vries scoorde de 2-4 uit een manmeer. Echter, hierna wist de Reest wederom niet de rust in het spel te houden en vooral de kansen af te maken. Tussenstand 3-4.

In de derde periode scoorde de Reest opnieuw als eerste, en weer was het Richard Kamphuis. Ook nu wist de Reest niet door te drukken. Sterker nog, Woelwaters wist op gelijke hoogte te komen tot 5-5. De Reest wankelde en Woelwaters leek over de Reest heen te gaan. De thuisploeg kreeg een uitgelezen kans met een strafworp maar deze werd gekeerd door doelman Martijn Schuring. De Reest was wakker geschud en pakte het goede spel weer op. Aanvallend werd er goed aangesloten en gezocht naar de aanspeelmogelijkheid op de midvoor. Dit betaalde zich uit en tot tweemaal toe kreeg de Reest een manmeer. Arjan Hoeve schoot beide manmeers perfect raak uit de tweede lijn. Met een tussenstand van 5-7 ging de Reest comfortabel de laatste periode in.

In de eerste 1,5 minuut van de laatste periode golfde het spel op en neer. Woelwaters probeerde aan te sluiten maar kwam niet door de Meppeler verdediging. De Reest verzuimde daarentegen diverse opgelegde kansen af te ronden waardoor de spanning aanwezig bleef. In de slotseconden van de aanvalstijd haalde Martijn Meijer verwoestend uit waardoor de Reest op 5-8 kwam. Hierna bleef het spel op en neer gaan en leek de Reest de wedstrijd onder controle te hebben. Woelwaters scoorde de 6-8 maar evenzo snel scoorde de Reest de 6-9. Met nog slechts 2 minuten te spelen moest de Reest de wedstrijd uit weten te spelen. Helaas liep het vanaf dat moment anders. Verlamd door de eigen voorsprong werd er aanvallend geen balbezit gehouden, passes kwamen slecht aan en de Reest vergat de verdediging gesloten te houden. Woelwaters voelde dat er meer in zat en kwam op 1 minuut resterende speeltijd terug tot 8-9. In een tumultueus slot ging het mis. Op slechts 30 seconden kreeg de Reest een discutabele strafworp tegen. 9-9 was een feit en de Reest liep 2 punten mis.

Teleurstelling heerste er na afloop in het Meppeler kamp. Met een gelijkspel heeft de Reest zich in deze wedstrijd tekort gedaan. Zowel verdedigend als aanvallend klopt het spelsysteem. Kleine fouten en het slimmer spelen moeten hierbij nog aangescherpt worden Echter, er is op momenten zeer goed en dominant gespeeld en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Doelpunten: Richard Kamphuis 4x, Arjan Hoeve 3x, Wouter de Vries, Martijn Meijer beiden 1x.