Door: Richard Kamphuis

Na het slechte resultaat een week eerder, had MZPC De Reest 1 wat recht te zetten. In het eigen bad Hesselingen ontving de ploeg zaterdagmiddag De Walvisch uit Groningen. Het Groningse studententeam kent regelmatig mutaties, waardoor het ieder seizoen een verrassing is hoe goed ze zijn.

De Reest begon sterk aan het duel. De verdediging was potdicht en aanvallend dicteerde De Reest eveneens de wedstrijd. Aanvallen werden zorgvuldig opgebouwd, wat nauwelijks tot onnodig balverlies leidde. Al snel moest De Walvisch onreglementair aan de noodrem trekken, wat De Reest een strafworp opleverde. Meijer benutte dit buitenkansje.

De Reest wist de concentratie goed vast te houden. De eerste periode werd met 4-1 afgesloten. Halverwege de wedstrijd was het zelfs al 9-2. De Walvisch had niks in te brengen en werd bij vlagen volledig zoek gespeeld door de fitte meppelers. De Reest speelde als sterk collectief, wat het aantal doelpuntenmakers in het eerste deel van de wedstrijd ook wel uitwees. De jurytafel mocht voor de eerste negen doelpunten maar liefst acht verschillende doelpuntenmakers noteren.

De derde, en doorgaans mindere, periode begon wat rommelig. De Reest kreeg nog wel een man meer mee, maar dreigend werd het niet. Sterker nog, De Walvisch creëerde de nodige kansen. Maar door alert keeperswerk van Schuring, bleef de stand 9-2. Halverwege de derde periode besloot Van den Hoofdakker voor een tactische time out, zodat hij zijn mannen opnieuw op scherp kon zetten. Dit pakte goed uit, want na de time-out wist De Reest zijn aanvallen weer zorgvuldig af te ronden. Met prachtige doelpunten van onder andere Arjan Hoeve, die een staande ovatie in ontvangst mocht nemen, liep De Reest verder uit naar 12-2 en sloot de derde periode af met 13-3.

Ook in de vierde periode bleef De Reest de betere partij. De échte scherpte van de tweede periode was er aanvallend niet meer. Maar de ploeg bleef verdedigend erg sterk, waardoor De Walvisch geen moment een bedreiging vormde. Uiteindelijk wist De Reest nog drie keer te scoren, waar het één doelpuntje moest incasseren.

Coach Van den Hoofdakker was na afloop vol lof over zijn ploeg. “Met periodestanden van 4-1, 5-1, 4-1 en 3-1, ben je gewoon de hele wedstrijd de baas. Dit hebben we fantastisch gedaan vanmiddag. Verdedigend lag het potdicht, weinig onnodige fouten. Aanvallend heb ik veel mooie dingen gezien. We hadden variatie in de contra, vanaf de midvoor, in de tweede lijn en met de man meer. Iedereen heeft vandaag een dikke voldoende gescoord. Ik ben erg tevreden!”

Met deze overwinning bezet De Reest na drie speelronden de vierde plaats op de ranglijst. Het collectief lijkt sterker dan voorgaande jaren. De ploeg speelt met meer variatie en kent meer doelpuntenmakers. Zaterdagmiddag scoorden Meijer 3x, Hoeve 3x, Bijker 3x, Goedknecht 2x, De Vries 2x, Voogt, Kamphuis en Bisschop, allen 1 x.

Volgend weekend bezoekt de ploeg Tubbergen voor het uitduel tegen VKC. Twee weken geleden speelden de ploegen al tegen elkaar in Hesselingen. Toen werd het 15-10 voor De Reest. Kan De Reest dit niveau vasthouden?