Dit weekend stond voor de waterpoloheren van de Reest de uitwedstrijd in Sneek tegen Neptunia ’24 op het programma. Neptunia’24 speelt al jaren in de subtop van deze derde klasse. Ook dit jaar presteert Neptunia uitstekend en door maar één verliespartij stond deze ploeg op de tweede plaats. De Reest, – die op Bram van der Zwan na compleet kon aantreden – maakte daarom op voorhand geen illusies, maar achtte zichzelf ook niet kansloos. Coach Nonhebel hamerde erop dat bij een strak georganiseerde verdediging er ook in deze wedstrijd kansen liggen. Het werd een waar droomscenario voor de Meppelers. Sneek nam in het begin het verwachtte initiatief en leidde na de eerste periode minimaal met 2-1. Echter, hierna werden de rollen omgedraaid.  Via de perioden 3-3 en 5-6 boekte de Reest een sensationele en dik verdiende 7-9 overwinning.

Bij aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat Neptunia’24 de ploeg was die het meeste initiatief toonde. Via diverse goede inzwemacties wisten de Snekers een aantal goede mogelijkheden te creëren. Echter, de gastheren hadden het vizier nog lang niet op scherp staan en misten daarom menigmaal het doel of zagen hun inzet gekeerd door Meppeler verdediging. Toch wist Neptunia een 2-0 voorsprong te nemen door een doelpunt vanaf de midvoorpositie en een goed uitgespeelde manmeersituatie. Doordat Neptunia ver terugzakte op eigen helft had de Reest moeite om echt gevaarlijk te worden. Het enige wapenfeit was een schot van buiten de vijf meter. In het slot van de eerste periode kreeg de Reest door middel van een strafworp een uitgelezen mogelijkheid om de aansluiting te behouden. Jeroen Flederus faalde niet en bepaalde de eindstand in de eerste periode op 2-1.

In de aanloop naar de tweede periode hamerde coach Nonhebel erop dat er in de aanval meer bewogen moet worden. Verdedigend zit het goed in elkaar en worden er weinig kansen weggeven. De scheidsrechters belonen inzwemmende acties dus daar moest de ploeg gebruik van maken. De Reest had de opdracht van Nonhebel goed begrepen schakelde aanvallend een versnelling hoger. Daarbij werd de ploeg geholpen doordat Neptunia overschakelde naar full-press. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in het doelgebied waardoor inzwemmende acties beter uit de verf komen. Martijn Meijer kreeg op de vijfmeter een vrije bal en Meijer zag het gat in de Sneker verdediging; 2-2. Neptunia leek toch wel wat verrast door de gelijkmaker. De Reest kreeg daarentegen meer vertrouwen en nam ook steeds meer het initiatief. Het gevaar kwam dan ook van de Meppelers. Eelco Bakker werd na een inzwemmende actie aangespeeld. Op het moment dat Bakker een doelpoging wou ondernemen werd er op hem een overtreding begaan. Een strafworp was het gevolg en Jeroen Flederus toonde wederom aan zeer koelbloedig te zijn. Halverwege de wedstrijd een voorsprong behouden zou een uitstekende uitgangspositie en psychologisch voordeel betekenen voor het tweede bedrijf. Zo gebeurde het niet. Neptunia beschikt over een aantal zeer goede spelers en op basis van individuele kwaliteit scoorde Neptunia alsnog de 3-3.

In de tweede helft van de wedstrijd lag alles nog open, wat al een verrassing op zich was. Echter, de Reest voelde dat er meer viel te halen. Verdedigend had de ploeg de zaken uitstekend op orde. Neptunia wist wel kansen te creëren maar de Meppelers wisten niet van buigen of barsten en met name William Bijker wist een aantal keer ijzersterk op te treden. Waar Neptunia niet wist te scoren deed de Reest dat wel. Zowat iedere kans die gecreëerd werd vond het net. Via Arjan Broekman, Jeroen Flederus en David IJben liep de Reest uit na een ruime 3-6 voorsprong. De Meppelers kregen nog meer kansen en hadden Neptunia definitief de nekslag moeten geven. Echter, de Meppelers leken zelf het meeste verrast door hun voorsprong. Neptunia scoorde de 4-6 en in de slotseconden scoorde Neptunia ook nog de 5-6 door een blunder van keeper Martijn Schuring.

De Reest leek aangedaan doordat de ruime voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen was. Neptunia profiteerde maximaal en scoorde met nog vijf minuten te spelen de 6-6. Nonhebel greep goed in en nam een time-out. Hij wist de ploeg tot rust te bedaren en de focus weer volledig terug te brengen. De Reest herhaalde het kunststukje van een periode eerder en scoorde wederom driemaal. Onder leiding van Arjan Broekman kwam de Reest op 6-7. Eelco Bakker nam de 6-8 voor zijn rekening en Roelof Driesen – terug van een schorsing – gooide tot eigen geluk de wedstrijd definitief op slot. Met nog één minuut te spelen was de wedstrijd louter en alleen voor de statistiek. De Reest had kansen om de score op te voeren maar had pech in de afronding. Sneek kon nog één treffer produceren en bepaalde de eindstand op 7-9.

De euforie was er na afloop bij de Meppelers. Een tomeloze inzet beloont met een sensationele overwinning. Na zeven wedstrijden staan de Meppelers met acht punten op een schitterende 7e plek.