Na enkele weken rust stond er afgelopen zaterdag weer een competitiewedstrijd van het eerste herenteam van De Reest op het programma. Aanvankelijk was het de vraag of de wedstrijd wel door zou gaan, omdat tegenstander De Veene uit Almelo te weinig spelers zou hebben. Gelukkig konden de de mannen uit Twente toch genoeg man op de been brengen. De wedstrijd begon al om 15:00uur – ideaal voor de jongste jeugd van De Reest om ook eens een wedstrijd van heren 1 te kijken. De tribune was goed gevuld met jeugdleden van De Reest. Ook was het de trouwe supporters opgevallen dat er twee nieuwe gezichten getuige waren van het duel. Jelmer Woudstra en Haje Vis, spelers van Zignea Emmeloord, trainden inmiddels een paar keer mee met de Meppeler hoofdmacht en maken komend seizoen mogelijk de overstap naar De Reest.

De coaches Michel en Rutger Van den Hoofdakker werden op de bank bijgestaan door pupil van de maand Jente Visscher. Jente was eerder op de dag met zijn eigen team kampioen geworden tijdens het prestigieuze jeugdtoernooi in Hoofddorp en zat duidelijk in de winning mood. Tijdens de warming-up kon Jente goed meekomen met de grote mannen.

Ondanks de fysieke ongemakjes, kleine blessures en ziekte, konden de coaches toch beschikken over alle spelers. De basis werd uitgebreid met jeugdspeler Joshua de Vries, die wederom een goede trainingsweek met heren 1 achter de rug had.

Het beloofde de wedstrijd van de gemiste kansen te worden. De Reest had van meet af aan de verdediging goed op orde, maar liet aanvallend de nodige steekjes vallen. Toch wel het verhaal van dit seizoen. In verdedigend opzicht is De Reest één van de betere ploegen uit de derde bondsklasse C. Maar qua scorend vermogen houdt de ploeg gelijke tred met de hekkensluiters op de ranglijst. Dat was dit duel niet anders. De Veene kwam niet veel verder dan simpele schoten uit de tweede lijn. Een gemakkelijke prooi voor keeper Schuring, die na een wat mindere periode weer heer en meester was in zijn eigen doel. Met de ijzersterke defensie voor zijn neus, wist De Veene dan ook niet tot grote kansen te komen. Aan de andere kant van het bad probeerde De Reest met zorgvuldig aanvalsspel de ruimte te vinden. De midvoor werd echter veel te weinig gezocht, waardoor er van kansen aan de zijde van De Reest nauwelijks sprake was. Werd de midvoor wel een keer gevonden, dan leidde dit meteen tot een mogelijkheid of – vaker nog – een uitsluiting van de Almeloers. Halverwege de eerste periode kreeg De Reest zo’n eerste buitenkansje, maar verprutste deze jammerlijk. Het lijkt de ploeg maar niet te lukken om manmeer situaties om te zetten in doelpunten. Op de trainingen lijkt het allemaal zo eenvoudig, maar eenmaal in de wedstrijd doen bijna alle spelers de verkeerde dingen. In het slot van de eerste periode verdiende De Reest wederom een manmeer situatie. Jongeling Joshua de Vries bleek weinig last te hebben van het “manmeer syndroom” en schoot wel onberispelijk raak. 

De tweede en de derde periode leken erg op de eerste. Met dat verschil dat De Veene inmiddels ook doelpuntjes mee kon pikken. De Reest liet manmeer situaties onbenut en schoot de kansen die het wel kreeg torenhoog over of recht op de keeper van De Veene. Aan het eind van de derde periode hield De Reest de score echter wel aan de goede kant, 3-2. William Bijker en Job Voogt waren de doelpuntenmakers voor De Reest.

Voorafgaand aan de vierde periode drong coach Michel Van den Hoofdakker erop aan dat zijn ploeg alle schroom van zich af moest gooien en vrij uit gaan spelen. De enorme behoudendheid in het aanvalsspel had zo veel vat gekregen op de ploeg dat verliezen van deze zwakkere tegenstander toch op de loer lag. 

De Reest had echter wel nog een tegendoelpunt nodig om de knop om te zetten. De verder onschadelijk gemaakte topschutter van De Veene zorgde voor de gelijkmaker, 3-3. Na dit doelpunt kwam het antwoord van De Reest. Richard Kamphuis nam zijn ploeg op sleeptouw en zorgde voor de 4-3 met een sterke midvoor actie. In het laatste deel van de wedstrijd speelde hij van achteruit om orde op zaken te stellen. Job Voogt, al goed voor 1 doelpunt, ontpopte zich tot topscorer van de middag. Eerst rondde hij een goed uitgespeelde manmeer af, waarmee het krachtsverschil ook op het scorebord zichtbaar werd, 5-3. Het slotakkoord was ook voor Voogt. Na een stevige worsteling op de midvoor positie, trok de midachter van De Veene aan het kortste eind. Voogt draaide zich goed vrij, wat gezien was door Richard Kamphuis. Hij twijfelde niet en speelde de bal hoog en strak aan, waarna Job Voogt de bal onberispelijk achter de keeper tikte. 

Met een 6-3 eindstand en 3 punten in de tas, was de ploeg tevreden over het resultaat. “Verdedigend hadden we het vandaag weer op orde. Daarin waren we bijna foutloos. Aanvallend is een heel ander verhaal. Dat blijft toch ons zwakke punt.” Aldus Michel Van den Hoofdakker na afloop.