Voor de start van de tweede seizoenshelft gingen de waterpoloërs van de Reest op bezoek bij de ongeslagen koploper EZC Enschede. De Reest sloot de eerste seizoenshelft af met een prima reeks van liefst vier overwinningen op rij. Niet alleen de uitslagen, maar vooral het spel gaf de meppeler hoofdmacht het hoognodige vertrouwen na een stroeve start van het seizoen. Met die wetenschap reisde de ploeg van coach Michel van de Hoofdakker dan ook af naar Enschede en waren allerlei opties voor een positief resultaat mogelijk.

De Reest startte aanvankelijk ongeduldig tegen het bewegelijke en fanatieke EZC. De meppelers volgenden het spel van EZC. Dit resulteerde over en weer in diverse contra’s en bij de Reest tot twee uitsluitingen. EZC liet zien dat ze niet voor niets bovenaan staan. De ploeg weet de bal soepel rond te spelen en een aantal geroutineerde spelers liggen goed verdeeld over het veld. De sterke midvoor van EZC werd in de eerste periode dan ook goed aangespeeld en die bleek zeer effectief in de afronding. Dat laatste was de Reest allerminst, diverse opgelegde kansen werden niet onbenut gelaten. Het resultaat was een 4-2 achterstand na periode 1 terwijl het net zo goed 2-4 voor de Reest had kunnen staan.

In de tweede periode veranderde er aanvankelijk weinig in het speelbeeld. De Reest kreeg genoeg kansen maar deed er simpelweg te weinig mee. Halverwege de tweede periode kantelde de wedstrijd toen EZC liefst driemaal op rij een manmeersituatie kreeg maar er geen enkele wist te scoren. Daarentegen begon de Reest juist de kansen af te ronden. Het grote verschil was dat er iets meer tijd werd genomen voor de eindpass of schot. Door doelpunten van Job Voogt, Rick de Jong en Richard Kamphuis stond de Reest aan het einde van de tweede periode met 6-7 voor.

In aanloop naar de derde periode hamerde coach Michel van den Hoofdakker erop dat het moment was aangebroken om door te drukken. Verdedigend werd er meer bewogen tussen de eerste en tweede lijn om het aanvalsspel van EZC te ontregelen. In aanvallend opzicht was het opzienbarend hoe de Meppeler hoofdmacht is gegroeid. Diverse routines verdelen het spel goed en de jonge talenten Job Voogt, Joshua de Vries, Bart Crouse, Rick de Jong en Walter van Dongen creëren ruimte en kansen met inzwemmende acties. EZC dacht met een sterk teruggetrokken verdediging de Reest van het scoren af te kunnen houden. Echter, de Reest overrompelde EZC bij aanvang van de derde periode compleet, scoorde viermaal op rij en liep uit naar 6-11. Roelof Driesen liet daarbij zijn waarde voor de ploeg maar weer eens optekenen door bij de meeste doelpunten de assist te verzorgen.
Even leek het erop dat EZC het er niet bij liet zitten en terug kwam tot 8-11. Maar tekenend voor de huidige status van de Reest is dat juist op dat moment de jonge talenten Bart Crouse en Joshua de Vries samen twee doelpunten voor hun rekening namen en de Reest op 9-13 kwam. Joshua de Vries bekroonde zijn uitstekende spel uiteindelijk met liefst vier doelpunten. Toen keeper Martijn Schuring nog maar eens zijn reputatie als penaltykiller waarmaakte was het laatste verzet van EZC gebroken.
Uiteindelijke behaalde de Reest met 9-15 een glansrijke overwinning op EZC en incasseerde de koploper zo voor het eerst dit seizoen een verlies.

Coach Michel van den Hoofdakker was uiterst tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “Een betere start van de tweede seizoenshelft kan je niet wensen als coach. We hebben als ploeg een prima wedstrijd neergezet en bij vlagen zeer mooi spel laten zien. Op deze overwinning valt niets af te dingen en gelet op het aantal gemiste kansen kan het zelfs nog maar beter”.

Doelpunten de Reest: Joshua de Vries, Job Voogt 4x, Richard Kamphuis 2x, Wouter de Vries, Walter van Dongen, Rick de Jong, Maarten Flederus, Bart Crouse allen 1x.