De waterpoloërs van de Reest gingen dit weekend op bezoek bij het laaggeklasseerde DWK uit Barneveld. De thuisploeg strijdt tegen degradatie terwijl de Reest zich met een subtop al lang en breed veilig heeft gespeeld. In het kader van de ontwikkeling naar volgend seizoen werd het jonge talent Bart Crouse toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

In de eerste minuten liet DWK direct de intenties zien met de hoge pressing en strakke counters. De Reest was onwennig en zoekende in het smalle en deels ondiepe bad. DWK kwam brutaal op 2-0. Maar op ervaring en kwaliteit draaide de Reest de achterstand om naar 2-4. Wouter de Vries, tweemaal Richard Kamphuis en eenmaal Roelof Driesen verzorgden de doelpunten.

In de middenfase werd de wedstrijd in alle opzichten grilliger. Duels werden fysieker, DWK scoorde viermaal op rij en de scheidsrechters moesten alle zeilen bijzetten met meerdere noodgrepen. Coach Michel van den Hoofdakker zag halverwege de 3e periode bij een 6-4 achterstand de noodzaak om over te schakelen naar fullpress verdediging. Dit gaf de Reest verdedigend meer rust en overzicht. Onder andere de inzet van talenten Bart Crouse en Joshua de Vries zorgde voor extra aanvallende impulsen. Met Richard Kamphuis en Job Voogt als eindstation werd de stand met 6-6 gelijk getrokken.

Na de gelijkmaker had de Reest net als bij de 2-4 de wedstrijd definitief naar zich toe moeten trekken. Maar vele opgelegde kansen werden niet afgerond en werd recht op de keeper afgevuurd. Daarentegen zag DWK dat het harde werken werd beloond. Met een achterstand van 9-7 in de laatste periode leek de Reest alsnog puntloos huiswaarts te moeten keren. Zeker toen, door commentaar bij een twijfelachtige beslissing, coach Michel van den Hoofdakker een gele kaart kreeg en assistent Rutger van den Hoofdakker met rood kon vertrekken. Maar de ervaring en kwaliteit van de Reest gaf in het slot de doorslag. De ploeg bewaarde in alle tumult rust en overzicht en sleepte een 10-10 uit het vuur. Wederom topschutter Richard Kamphuis liet 2 doelpunten optekenen, Job Voogt eenmaal en Maarten Flederus had met een prima afgerondde manmeer het laatste woord.

Na afloop berustte coach Michel van den Hoofdakker in het gelijke spel. “In het slot van de competitie zijn wedstrijden tegen degradatieploegen de moeilijkste. Deze wedstrijd kon door diverse factoren alle kanten op. Maar we slepen onder moeilijke omstandigheden een punt uit het vuur. Zeker gelet op de waardevolle inbreng van jonge talenten, zoals we als doelstelling voor ogen hebben voor de 2e seizoenshelft, is dit een prima resultaat.