Afgelopen zaterdag ontving MZ&PC De Reest koploper Dragor uit Drachten. Dragor heeft inmiddels een voorsprong van 6 punten op de nummer twee en is dit seizoen de meest stabiele en beste ploeg uit de competitie. De Reest bezet een keurige plaats in de middenmoot en kan in het eigen bad Hesselingen regelmatig stunten tegen sterker geachte tegenstanders. Ware het niet dat de Meppeler equipe het zonder Martijn Meijer, Maarten Flederus en Roelof Driesen moest stellen door blessures en ziekte. Bram Van der Zwan, Tim Hillen en Joshua De Vries werden toegevoegd om het gemis op te vangen. Bij afwezigheid van Michel Van den Hoofdakker, nam Rutger Van den Hoofdakker de coachende honneurs waar, geassisteerd door Roelof Driesen.

In de wetenschap dat De Reest zaterdagavond niks te verliezen had en Dragor des te meer, startten de bezoekers gereserveerd. De Reest daarentegen begon sterk en was in de eerste minuten van de wedstrijd de bovenliggende partij. Dragor kwam niet verder dan eenvoudige schoten uit de tweede lijn, de Meppeler defensie was onder aanvoering van William Bijker en Tim Hillen goed op orde. Aanvallend kon De Reest van meet af aan ook het verschil maken. Al in de eerste aanval van De Reest moest Dragor aan de noodrem trekken, wat voor de Drenten een overtal situatie opleverde. Walter van Dongen vond de vrij liggende Job Voogt, die gedecideerd de 1-0 achter de Friese doelman gooide. Ook in de daarop volgende aanval van De Reest, wist de ploeg een manmeer te creëren. Dit maal lukte het helaas niet om de overtalsituatie om te zetten in een doelpunt. Het was pas halverwege de eerste periode dat Dragor voor het eerst gevaarlijk kon worden. De Reest werd slordiger in de aanval, waardoor de ploeg té vroeg balverlies leed en het zo Dragor in de kaart speelde. Dragor schakelde een tandje bij en bleef de aanvallen van De Reest goed onder druk zetten. De Reest wist zich in deze fase even geen raad en liet zich continu aftroeven. Dragor kon doen waar de ploeg het hele seizoen al in uitblinkt: loeren op aanvallende foutjes van de tegenstander en dan pijlsnel de tegenaanval spelen. Binnen twee minuten keek de Reest tegen een 1-5 achterstand aan en was er van het goede begin niks terug te zien. In de laatste aanval kon Richard Kamphuis nog wel de 2-5 maken.

In de tweede periode begon De Reest wederom sterk. De ploeg bleek opnieuw in staat om onnodig balverlies in de aanval te vermijden, wat er meteen toe leidde dat Dragor de tegenaanvallen niet kon spelen. In reguliere aanvallen had Dragor weinig in te brengen tegen de goede verdediging van De Reest. Halverwege de tweede periode werd pas voor het eerst gescoord. Het was wederom Richard Kamphuis, die vanaf de midvoor zijn tweede van de avond maakte, 3-5. Door dit wapenfeit leek Dragor weer wakker geschud en stelde orde op zaken door twee keer achter elkaar te scoren. Een uitsluiting aan Friese zijde, luidde het volgende doelpunt voor De Reest in. De linkshandige Bram Van der Zwan werd goed vrijgespeeld en schoot de bal in de korte hoek, 4-7. Hierna kreeg De Reest wederom een uitsluiting mee, maar ook deze overtalsituatie werd niet verzilverd. Dragor verdubbelde in het slot van de tweede periode de voorsprong, 4-8.

In de derde periode begon De Reest wederom goed. Het aanvalsspel van De Reest leverde twee keer kort achter elkaar een overtalsituatie op, maar ook nu wisten de Meppelers zich er geen raad mee. Vaak kon Dragor de overtalsituatie eenvoudig overleven, omdat De Reest door te trage passing of verkeerde keuzes, dom balverlies leed. Creëerde de ploeg toch een kans, dan belandde de bal jammerlijk op paal, lat of Friese goalie. In deze fase van de wedstrijd deed De Reest zichzelf aanvallend te kort. Verdedigend zat het wel goed, want pas in de allerlaatste aanval van de derde periode, scoorde Dragor.

De Reest was zichtbaar moe gestreden, maar werd bij aanvang van de vierde periode door de positief coachende Driesen opgezweept om nog eenmaal de rug te rechten. In deze laatste periode hielden de ploegen elkaar in evenwicht door beide 3x te scoren. Het laatste doelpunt van de avond kwam op naam van Job Voogt, die als nieuwe midvoor van De Reest een puike wedstrijd speelde

Na afloop heerste er berusting bij De Reest. Dragor bleek zaterdagavond duidelijk een maatje te groot en is de verdiende koploper in de competitie. Volgende week zaterdag ontvangt De Reest de waterpoloërs uit Enschede. De tukkers zijn bezig aan een goede reeks, nadat ze in het begin van het seizoen veel wedstrijden onnodig verloren. De Reest zal minimaal hetzelfde niveau moeten halen als afgelopen zaterdag, wil het de drie punten in Meppel houden. De wedstrijd begint om 19:15uur.