Afgelopen zaterdag stond voor de Meppeler waterpoloërs de volgende krachtmeting op het programma. Uit tegen ESTA uit Emmen was het de vraag of De Reest de goede reeks van de afgelopen weken kon voortzetten. ESTA is de runner up in de huidige competitie. De Drentse derby levert altijd prachtige wedstrijden op. En hoewel ESTA de afgelopen jaren de bovenliggende partij is geweest, kon de vorm van de dag maar zo het muntje de andere kant op doen vallen. Aderlating voor De Reest was de afwezigheid van Job Voogt. Hij werd vervangen door Tim Hillen, die een puike wedstrijd speelde. Ook was de wedstrijd een weerzien met Stefan Goedknegt. Vorig seizoen uitkomend voor De Reest, maar afgelopen zomer verhuisd naar Emmen.

In de eerste periode bleek meteen dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, waarbij ESTA aanvallend net iets beter uit de verf kwam. Maar zoals al het gehele seizoen, was de verdediging van De Reest bij de les. Keeper Martijn Schuring bleek eens te meer een betrouwbare sluitpost. ESTA had er uiteindelijk een strafworp voor nodig om de 1-0 op het bord te zetten. Het antwoord op deze achterstand liet niet lang op zich wachten. Bijker tikte in de omschakeling de 1-1 achter de uitstekende keeper van ESTA.

Het aanvalsspel van de Meppelers kwam in de tweede periode beter op gang. Met name midvoor Kamphuis kon goed gevonden worden, waardoor ESTA regelmatig aan de noodrem moest trekken en met een man minder kwam te spelen. De Reest deed hier te weinig mee. Maar liefst drie man meer situaties in de tweede periode werden niet verzilverd. Terwijl ESTA wel tot scoren kwam. Zodoende liepen de waterpoloërs uit Emmen van een 1-1 gelijkspel uit naar een 4-1 voorsprong.

Het was pas in de derde periode dat De Reest weer tot scoren kwam. Tim Hillen liet zien waarom hij dit niveau nog altijd aan kan. Een overtalsituatie rondde hij gedecideerd af. Toen stond het inmiddels al 5-1. Naarmate de derde periode vorderde bleven beide ploegen opeenvolgend doelpunten maken. In het slot van deze periode kon De Reest de marge terug brengen tot 3, door twee keer kort achter elkaar te scoren.

Met nog 1 periode te gaan en 3 doelpunten verschil, bleef De Reest knokken voor wat het waard was. Toch was het eerste wapenfeit weer voor ESTA. De Reest bleef achter de feiten aanlopen en had wel het initiatief in de wedstrijd, maar kon het gat niet meer dichten. Wouter de Vries maakte met nog ruim 2 minuten speeltijd op prachtige wijze de 10-8, maar dichterbij dan dit kwam De Reest niet meer. Het laatste woord was dan ook aan ESTA, die met 11-8 ook deze Drentse derby naar zich toe trok.

Ondanks de nederlaag was er tevredenheid bij de Meppelers. ESTA bleek wederom een maatje te groot, maar het spel was goed. Op de scherpte in de manmeers na, kon De Reest zichzelf weinig verwijten. Komende zaterdag staat voor De Reest de uitwedstrijd in Kampen op het programma. Gelet op de ranglijst (Kampen p4, De Reest p5, red) belooft ook dat een spannend duel te worden.