Het tweede waterbasketbaltoernooi van dit seizoen vond zaterdag 13 mei j.l. plaats in Bad Hesselingen te Meppel

Helaas moest het team van GSV Roden dit keer verstek laten gaan i.v.m. een tekort aan spelers. Het team uit Roden verloor daarom reglementair de vier geplande wedstrijden met 5-0 en eindigde hierdoor op de vierde plaats.

Naast het  Meppeler team van De Reest/Zwerfkei namen twee teams van SC Bartje uit Assen deel aan het toernooi.

Hierbij het resultaat van het team van De Reest/Zwerfkei:

In de eerste wedstrijd De Reest/Zwerfkei-SC Bartje 2  ging het Meppeler team   voortvarend van start. Het thuisteam scoorde al snel tweemaal. Daarna herpakte SC Bartje 2 zich. De Assenaren scoorden drie keer, zodat de stand bij rust op 2-3 stond.

Na een spannende tweede helft eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (4-4) .

In de wedstrijd  De Reest/Zwerfkei- SC Bartje 1 had De Reest/Zwerfkei het een stuk gemakkelijker. Het Meppeler team sloot de eerste helft van de wedstrijd af met een stand van 6-1.

In de tweede helft scoorde SC Bartje 1 drie maal, terwijl De Reest/Zwerfkei nog vijf keer de bal in de basket van de tegenstander wist te deponeren. Dit resulteerde in een eindstand van 11-4 in het voordeel van De Reest/Zwerfkei.

In de derde wedstrijd SC Bartje 2- De Reest/Zwerfkei waren de Assenaren duidelijk op winst uit. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd en het werd een spannende wedstrijd. Uiteindelijk trok SC Bartje 2 aan het langste eind en met slechts één punt verschil won het Asser team met 3-2 van De Reest/Zwerfkei.

Het derde waterbasketbaltoernooi zal in Roden plaatsvinden. Een datum is tot dusver niet bekend.

Foto en tekst: Carla Vonk