Afgelopen zaterdag (14 april j.l.) heeft het derde en tevens laatste Waterbasketbaltoernooi van seizoen 2017/2018 plaatsgevonden.  Het toernooi werd georganiseerd door SC Bartje Assen in het Smeltebad te Smilde.

Hierbij het resultaat van de vijf wedstrijden die door MZPC De Reest, Zwerfkei gespeeld zijn:

De eerste wedstrijd tegen SC Bartje 2 werd een klinkende overwinning voor de Assenaren. De wedstrijd eindigde in 9-2 in het voordeel van SC Bartje 2

De wedstrijd SC Bartje 1 – De Reest, Zwerfkei begon veelbelovend. De teams waren in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd. Even leek het erop, dat er een gelijkspel of zelfs een lichte voorsprong haalbaar was. In de laatste fase van de wedstrijd nam SC Bartje 1 echter meer afstand. Eindstand 8-5 voor SC Bartje 1

In de derde wedstrijd tegen GSV Jumping Blue Roden moest De Reest, Zwerfkei wederom het onderspit delven. Eindstand 6-1.

De wedstrijd GSV Flying Red Roden – De Reest, Zwerfkei. Na de eerste helft keek De Reest, Zwerfkei al tegen een achterstand aan (6-0). Na de rust wist De Reest, Zwerfkei nog één keer te scoren. De wedstrijd werd verloren met 10-1.

In de laatste wedstrijd De Reest, Zwerfkei –  GSV Jumping Blue Roden ging het in de eerste helft gelijk op (3-3). Helaas kreeg De Reest, Zwerfkei een strafworp tegen en werd de stand 3-5. Snel daarna volgde nog een treffer van de Rodenaren. Eindstand: 3-6.

Na afloop van het toernooi volgde de einduitslag van de competitie en tevens de prijsuitreiking:

1e plaats GSV Flying Red Roden met 45 wedstrijdpunten

2e plaats SC Bartje Assen 2 met 37 wedstrijdpunten

3e plaats GSV Jumping Blue Roden met 24 wedstrijdpunten

4e plaats SC Bartje Assen 1 met 12 wedstrijdpunten

5e plaats De Reest, Zwerfkei met 1 wedstrijdpunt

De teams die op de eerste, tweede en derde plaats eindigden, mogen op 26 mei a.s. deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Zwembad Brilmansdennen in Losser.

De Fair Play Cup (wisselbeker) werd uitgereikt aan De Reest, Zwerfkei.