JAAA!!!!!! We hebben allemaal met spanning zitten wachten op de persconferentie van vrijdagavond 14 januari 2022. We zijn ontzettend blij  dat het kabinet heeft besloten om het binnen- en buitensporten voor alle leeftijden weer mogelijk te maken vanaf zaterdag 15 januari 2022. In dit bericht lees je de stappen die we gaan zetten om de trainingen in bad Hesselingen zo snel mogelijk te hervatten. Ook lees je in dit bericht de regels waar we rekening mee moeten houden.

Trainingen bad Hesselingen
Als bestuur, TC en trainers moeten we een aantal dingen gaan regelen om het zwemmen in bad Hesselingen weer mogelijk te maken. We hebben al contact met bad Hesselingen en onze gezamenlijke intentie is om alle trainingen vanaf maandag 17 januari in bad Hesselingen te hervatten. We zullen dit zo goed en snel als mogelijk via de app-groepen, website, social media en nieuwsbrief aan jullie communiceren. Dus let de komende dagen goed op onze berichtgeving. Omdat alles in een korte tijd geregeld moet worden kan het mogelijk zo zijn dat we maandag pas definitief uitsluitsel kunnen geven over het hervatten van de trainingen vanaf maandag.

Er zijn dit weekend dus nog geen trainingen in bad Hesselingen. Dit betekent ook dat alle trainingen die dit weekend in het buitenbad gepland waren wel doorgaan. Maak dus nog gebruik van de gelegenheid om buiten te zwemmen!

Regels
We mogen dus weer binnen zwemmen. Zoals we eerder al gewend waren zijn er wel een aantal spelregels. Hieronder de belangrijkste regels. We verzoeken jullie om deze regels te respecteren en na te leven. Op deze manier nemen we zo min mogelijk risico’s en mogen we blijven sporten.

De belangrijkste basisregels zijn:

  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Een mondkapje in een publieke ruimte verplicht, dus ook het zwembad.

De specifieke regels voor het sporten en dus ook zwembaden:

  • Iedereen mag sporten, jong en oud.
  • Er zijn geen beperkingen in tijdstippen, dus het sporten mag weer op de gebruikelijke tijden.
  • Publiek mag niet aanwezig zijn, alleen maar functionele personen zoals trainers, coaches en begeleiders zijn aanwezig.
  • Ouders en begeleiders wachten buiten om hun kinderen op te halen en gaan niet naar binnen. Ook wachten in de hal/receptie van het zwembad is niet toegestaan.
  • Vanaf 18 jaar is het verplicht om in het zwembad een coronatoegangsbewijs te tonen en je te identificeren met een geldig ID-bewijs. Dit geldt niet voor vrijwilligers. Personen die functioneel aanwezig moeten zijn, zoals trainers, coaches en begeleiders zijn vrijgesteld om een toegangsbewijs te tonen.
  • Competities worden nog niet hervat. Wel zijn onderlinge wedstrijden binnen de vereniging toegestaan!

Tot slot, blijf de regels volgen. Ook die in het zwembad worden opgedragen door badpersoneel. Behandel elkaar met respect. Mocht iets niet duidelijk zijn overleg dan met je trainer, TC of neem contact op met het bestuur.

Wij wensen iedereen ontzettend veel plezier en sportiviteit. Lekker weer baantjes zwemmen, schieten op het doel, partijtje spelen! Samen sporten – samen plezier. # samensterk

Bestuur MZPC de Reest