De miniorenwedstrijd deel 6 werd op 20-04-2024 door ZPC Hoogeveen georganiseerd.
De jonge zwemmers van MZ&PC de Reest gingen enthousiast, maar ook wel gespannen op weg naar Hoogeveen, samen met hun trainers, begeleiders en officials. Collin moest een maatschappelijke stage doen en wat is er dan leuker om dit aan het bad te doen bij de minioren, samen met Gert-Jan hebben ze alle tijden van de zwemmers geklokt en genoteerd.

Een spannende dag was het vooral voor onze Enorah, haar eerste echte zwemwedstrijd! Ondanks dat ze het heel spannend vond heeft ze haar 1ste wedstrijd heel goed gezwommen, op naar nog meer leuke wedstrijden.

Voor een groot deel van onze zwemmers zijn de wedstrijden nog aftasten en spannend doordat ze er nog niet zoveel hebben meegedaan. Wanneer moeten we weer, wat doe je als je niet hoeft te zwemmen enz. Gelukkig hebben onze ervaren minioren dit heel goed door, ze helpen hun ‘nieuwe’ teamgenoten goed en betrekken hen erbij. De begeleiding zorgde ervoor dat ze op tijd met de nodige tips bij het juiste startblok stonden.

Na 3 individuele verschillende afstanden en voor 4 zwemmers nog een estafette zat het er weer op. Het leverde weer mooie resultaten op voor deze jonge toppers, er gingen veel medailles mee naar Meppel:
Individueel werden er 5 eerste, 6 tweede en 5 derde plaatsen behaald!
Bovendien werd door het estafette team 4×50 wisselslaag gemengd ook een 3e plaats behaald.

Maar ook de vele en mooie Pr’s die gezwommen werden waren echt onvoorstelbaar! Toppers!
Beste PR voor jongens voor Quinten Bunt met 163% op 25m rugslag.
Beste PR meisjes voor Ela Kartal met 157% op 50m vlinderslag.