In Leiden zijn afgelopen weekend (7 en 8 maart) de Speedo Jaargangwedstrijden gezwommen, dit zijn de (officieuze) Nederlandse Kampioenschappen voor zwemmers tot twaalf jaar.
Vera de Boer (2009), zwemster van MZ&PC de Reest en één van de sporttalenten van het jaar 2019 van de gemeente Meppel, wist zich ook dit jaar te plaatsen voor deelname aan deze jaargangwedstrijden. De snelste 18 zwemmers van Nederland mogen hieraan meedoen, Vera had zich geplaatst voor maar liefst vijf afstanden!
Voor tribunes vol publiek mocht Vera starten op de 50, 100 en 200 meter vrije slag, de 100 meter rugcrawl en de 100 meter wisselslag; een vermoeiend, maar ontzettend leuk weekend!
Helaas was de voorbereiding niet optimaal: een gescheurde enkelband was net hersteld, maar de dag voor de wedstrijd leverde een val met de fiets een pijnlijke pols op. Gelukkig wist Vera er, onder begeleiding van haar coach Robin Wolbers, toch het beste uit te halen en dat leverde zelfs drie persoonlijk records op!
Op alle afstanden zwom Vera uitstekend in het sterke veld van de top van Nederland mee, maar het beste resultaat behaalde ze op haar favoriete slag, de 100 meter rugcrawl. Hierop werd ze in een tijd van 1.20.65 achtste van Nederland in haar leeftijdscategorie, klasse!
Er wordt teruggekeken op een zeer geslaagd weekend en Vera gaat zich nu proberen te plaatsen voor de Jaargangfinales op de lange baan (50 meterbad) in juni in Dordrecht.