Eindelijk is het dan zover! We mogen weer trainen in ons vertrouwde bad Hesselingen. Per 19 mei 2021 zijn er versoepelingen van kracht waaronder het sporten in binnenzwembaden. Lees hier het laatste overzicht van de maatregelen. In dit onderstaand bericht lees je concreet hoe we het binnenzwemmen weer gaan oppakken!

Wanneer
In overleg met de TC’s gaan de trainingen in bad Hesselingen van start in week 21. Dat is vanaf maandag 24 mei. Let er wel op dat maandag 24 mei 2e pinksterdag is en trainingen dan in principe niet doorgaan. Alleen de Zwerfkei begint al met de trainingen op 19 mei in bad Hesselingen

Wie gaat waar zwemmen
In nauwe samenwerking tussen TC’s en bad Hesselingen is er een rooster opgesteld wie waar gaat trainen. Voor sommige groepen is de keuze gemaakt om buiten te blijven trainen omdat in de buitenbaden de trainingsuren en de mogelijkheden nog net iets ruimer zijn dan in bad Hesselingen. Een deel van de trainingsgroepen blijft dus trainen in de zwembaden van Zwartsluis, Hasselt en de Wijk. Diverse groepen gaan wel trainen in bad Hesselingen. We hebben afgesproken dat de groepen door de de TC en/of trainers over de locatie en tijdstippen worden geïnformeerd . Hou dit dus zelf goed in de gaten of vraag je trainer! We benadrukken dat dit nog steeds een tijdelijke situatie is. We gaan er vanuit dat we op termijn, hopelijk na de zomervakantie, weer allemaal via het gebruikelijke rooster kunnen trainen in bad Hesselingen.

Maatregelen bad Hesselingen 
Tot slot zijn er in bad Hesselingen, zoals nog steeds in gehele samenleving geldt, maatregelen van kracht. Het is echt van groot belang dat wij ons aan deze regels houden. Dit is belangrijk voor ieders gezondheid en om de mogelijkheid te behouden om weer in bad Hesselingen te sporten. Hieronder staan de belangrijkste maatregelen van bad Hesselingen, deze zijn grotendeels gelijk aan de eerdere maatregelen:

  • Thuis wordt de badkleding alvast aan gedaan.
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training naar het zwembad.
  • De vereniging heeft een corona coördinator ter plekke die de trainingsgroep ophaalt bij de deur (ook de nakomers) en naar de zwemzaal/kleedcabines begeleidt. Geen rondzwervende leden door het gebouw.
  • Volg de aangegeven routes en aanwijzingen van personeel/coronamedewerker.
  • Nieuw is dat omkleden bij het recreatiebad wordt gedaan en niet in de kleedkamers. Je bergt je spullen op in je tas en je gaat niet zwemmen in het recreatiebad. Pas als het wedstrijdbad leeg is mag de volgende groep deze betreden!
  • Wij volgen het advies van de Rijksoverheid over het dragen van mondkapjes op en verzoeken al onze leden vanaf 13 jaar en ouder deze te dragen. Gebruik dus binnen bij bad Hesselingen mondkapjes zoveel mogelijk waar het kan.
  • Trainers dragen tot zij beginnen met de training ook een mondkapje. Aan het bad kan deze worden afgedaan en het mondkapje heb je altijd bij je voor eventueel noodzakelijk gebruik. Begeleiders die geen training geven dragen de gehele tijd een mondkapje.
  • Er zijn in het gebouw geen zit en of wachtplaatsen en publiek is niet toegestaan.
  • Douches worden niet gebruikt, dat komt ook de doorstroom ten goede.

Tot slot is het conform de landelijke maatregelen verplicht om een gezondheidscheck af te nemen bij het binnensporten. Dit zal in bad Hesselingen gedaan worden door het afnemen van een korte vragenlijst bij de entree van het zwembad. Het belangrijkste blijft dat als je klachten hebt die gerelateerd zijn aan COVID-19, dan blijf je thuis en laat je jezelf testen.

Samen sporten – samen plezier. # samensterk

Bestuur MZPC de Reest