Ik ben Ruben, 20 jaar oud en zwemmer bij de Reest. Sinds kort doe ik vrijwilligerswerk voor de TC zwemmen. Momenteel zit ik in mijn 4e jaar van de opleiding Civiele techniek aan de hogeschool Windesheim, medio 2017 hoop ik af te studeren.

Sinds mijn 9e zit ik op wedstrijdzwemmen. Zwemmen vond ik van jongs af aan al leuk. Eerst heb ik een aantal jaar recreatief gezwommen en deed ik niet mee aan wedstrijden. Later ben ik aan wedstrijden mee gaan doen, waardoor ik fanatieker werd en meer plezier beleefde aan het zwemmen. Al vanaf het begin vond ik de Reest een erg gezellige club waar een mooie balans is tussen gezelligheid en sportiviteit. Gedurende al mijn zwemjaren heb ik veel mensen ontmoet en vrienden erbij gekregen. We doen regelmatig leuke uitjes met elkaar. Mijn ambitie is dit seizoen de 100m vrije slag ‘onder de minuut’ te zwemmen.

Begin 2016 ben ik gevraagd om vrijwilligerswerk te doen voor de TC zwemmen. Sinds mei ben ik begonnen binnen de TC. We zitten ongeveer één keer in de maand bij elkaar voor een overleg. Dan bespreken we de dingen die de komende tijd spelen, zoals de organisatie van wedstrijden. Taken die ik heb gedaan zijn hand en spandiensten, zoals het bad opbouwen voor een wedstrijd, maar ook de organisatie voor het zwemtoernooi Zechstein. Voor mij is het belangrijk dat ik mij kan inzetten voor de club, ik zwem er met veel plezier en doe dit werk dan ook graag! Hierdoor hoop ik, dat ik samen met jullie nog heel lang kan blijven zwemmen!

Ruben van Weesep