De waterpolomannen van de Meppeler Zwem- en Poloclub De Reest speelden het laatste duel van het seizoen 2016-2017 in Stiens tegen het inmiddels gedegradeerde Middelsé uit Stiens. De friezen hebben een hopeloos seizoen gespeeld, met slechts 1 overwinning in 20 wedstrijden. De Reest vocht deze jaargang zijn duels ook uit in de onderste regionen van de ranglijst, maar kwam eigenlijk de gehele competitie niet in degradatiegevaar.

De wedstrijd in Stiens was om des keizers baard, maar coach Van den Hoofdakker zette zijn ploeg wel op scherp en wilde niet met minder dan drie punten terug naar Meppel. Vanaf het allereerste spelmoment liet De Reest er geen gras over groeien. Het krachtsverschil uitte zich tot halverwege de eerste periode alleen in overtalsituaties, die De Reest nog niet wist om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk was het midachter Bijker die voor het eerste doelpunt aantekende, een schot uit de tweede lijn. Driesen liet de goalie van de friezen vervolgens kansloos met een snel schot in de korte hoek, 2-0. Waarna Kamphuis even later de voorsprong naar 3 schoot. Wederom uit de tweede lijn. In het slot van de eerste periode kon Middelsé de marge terugbrengen naar 2, door slordig verdedigen van de Meppelers.

Het duurde vervolgens tot ver in de tweede periode, voordat er weer wat te vermelden viel op het wedstrijdformulier. De Reest kreeg wel legio kansen, maar wist zich met alle mogelijkheden geen raad. Vaak lagen de spelers van De Reest meer elkaar in de weg, in plaats van dat ze ruimte creëerden voor elkaar. Middelsé wist te profiteren van de zoveelste gemiste kans door de meppelers en maakte de 2-3. Gelukkig voor de ploeg uit Meppel, wisten ze in het slot van de tweede periode het net wel weer te vinden. Via Voogt en later de uitstekend spelende De Vries, werd het 2-5.

Hoewel er weer een voorsprong van 3 op het scorebord stond, was coach Van den Hoofdakker halverwege de wedstrijd niet tevreden met wat hij tot op heden had gezien. In verdedigend opzicht had zijn ploeg het wel op orde, maar het aanvalsspel was te slordig en vaak niet doortastend genoeg. Hij spoorde zijn mannen nogmaals aan om de voorsprong uit te bouwen. Geert Talsma, voorlopig zijn laatste wedstrijd spelend voor De Reest, liet zien wat zijn coach bedoelde door een manmeer situatie gedecideerd af te ronden. Talsma speelt vanaf volgend seizoen zijn wedstrijden bij eredivisieploeg Schuurman BZC uit Borculo. Ook Bisschop deelde mee in de scores, hij tekende aan voor de 2-7. Talsma had in het slot van de derde periode het laatste woord: 2-8.

In de laatste periode leek De Reest er wel klaar mee. In plaats van door te drukken, kakte De Reest aanvallend helemaal in. Via een overtalsituatie scoorde de ploeg uit Stiens de 3-8. Kamphuis wist nog wel zijn tweede treffer van de avond te maken, 3-9. Het slot van de wedstrijd was voor Middelsé. Onder andere de topschutter van de friezen, Nauta, kon 1 keer scoren. Ver onder zijn gemiddelde van meer dan 3 doelpunten per wedstrijd. Dit was de verdienste van de meppelers, en in het bijzonder De Vries, die gedurende de hele wedstrijd als trouwe waakhond Nauta uit de wedstrijd hield. Eindstand 5-9.

Coach Van den Hoofdakker blikte na afloop kort terug op het laatste duel van deze jaargang. “Over de vierde periode hebben we het maar niet, dat was een blamage. Maar de eerste en de derde periode waren nagenoeg foutloos. Een prima afsluiting van een competitie die voor ons maar moeilijk op gang kwam.” Van den Hoofdakker bedankte na afloop zijn jongens voor het harde werken van het afgelopen jaar en blikte tot slot alvast vooruit naar komend seizoen. “Het is erg jammer voor ons dat we Geert zien vertrekken naar Schuurman. Spelers met zijn vermogen zien we niet vaak voorbij komen in Meppel. Vorig jaar zagen we Sven Dijkhuis al vertrekken naar Amersfoort. Ook een groot talent van dezelfde lichting. Van deze groep hebben we Job Voogt en Rick de Jong nog in ons team. Ook klasbakken. Volgend seizoen krijgen we Goedknegt er bij. Hij speelde vorige week al een duel mee en heeft me met zijn spel in ons heren drie meer dan overtuigd. Dat is een aanwinst.”