Groningen– zaterdagavond 27 januari 2018 stond in de 2de Klasse B van District I een heuse topper op het programma. Koploper De Reest 3 moest op bezoek bij de nummer 2, de veteranen van Trivia 4. Voor het eerst dit seizoen met de nieuwe teamcaps. Gesponsord door het thuishonk bad Hesselingen die het mogelijk maakte dat ook het derde herenteam van De Reest voortaan in de clubkleuren zijn wedstrijden afwerkt!

In de eerste wedstrijd van het seizoen troffen de ploegen elkaar ook en toen trok De Reest 3 aan het langste eind. Trivia 4 was duidelijk op zoek naar revanche!

De intenties van Trivia 4 werden gelijk duidelijk. Ze hanteerden een strakke press en gingen voor de fysieke duels. De scheidsrechters wisten hier wel raad mee. Ze hielden het spel kort met in totaal 22 uitsluitingen, 12 uitsluitingen voor de Reest en 10 uitsluitingen voor Trivia. Het strenge fluiten was in het voordeel van de Reest. Echter, de eerste 4 kansen waren voor Trivia. Een aantal afstandsschoten waar onze keeper Tim van de Vijver goed op anticipeerde. Trivia scoorde niet, maar de Reest wel. Door twee uitstekende ‘breaks’ werd Rick de Jong tot 2x toe vrijgespeeld links voor in het veld. Beide keren was er geen twijfel. Hard en strak in de korte hoek van de keeper. De Reest pakte de leiding in het duel met 2-0. Door een uitsluiting van Tim Stegink kon Trivia scoren uit een man meer. Vlak voor het einde van de 1ste periode werd de vrij doorgekomen Job Voogt onreglementair gestopt. Maarten Flederus schoot de 5 meter, met enig fortuin binnen. Eindstand 1ste periode 1-3.

De Reest voelde dat ze deze pot konden winnen, maar dat ze er nog niet waren. Verdedigend lag het prima met een verkapte zone verdediging. Het aanvalsspel verliep stroef. Veel ballen gingen op de midvoor en weinig inzwemmende acties. De tweede periode liet een zelfde spelbeeld zien. Van beide kanten statisch spel en veel uitsluitingen. Zowel de Reest als Trivia gingen niet zuinig om met de geboden kansen uit de manmeers. Trivia scoorde slechts 1x uit 3 manmeers. De Reest scoorde niet uit 3 manmeers. De Reest had 1 veldgoal door een uitstekende inzwemmende actie van Job Voogt. Afstandsschoten van Marthijn Flederus troffen geen doel. Eindstand 2de periode 2-4.

De 3de periode begon rustig. Het duurde lang voordat de partijen tot scoren kwamen. Verdedigend had vooral de Reest de zaken goed op orde. Door een goede break met een uitstekende pass van de keeper naar Rick de Jong, wederom linksvoor in het veld, speelde de Reest de verdediging van Trivia uit. Rick de Jong behield uitstekend het overzicht en bediende Ernst Dijkman aan de rechterkant van het veld. Voor open doel haalde Ernst de trekker over, 2-5. Trivia liet het er niet bij zitten. Door een 5 meter en een manmeer bleven ze in het spoor van de Reest, 4-5. De periode werd afgesloten met een uitstekend uitgespeelde manmeer van de Reest. Job Voogt schoot vanaf ongeveer 5 meter onberispelijk raak.

In het begin van de 4de periode bleef aanvoerder Marcel Schuring hameren op het aanvallende spel. Dit bleef statisch. Verdediging en de breaks werden wel goed uitgevoerd. Trivia begon de 4de periode slecht door een manmeer niet te benutten. De Reest profiteerde hier van. Door een goede midvooractie van Marcel Schuring en door de daarop inzwemmende acties van Job Voogt en Bram van der Zwan kwam Job Voogt helemaal vrij te liggen. Marcel Schuring speelde Job Voogt goed aan en die schoot van dicht hard binnen, 4-7. De buit leek binnen, maar Trivia wilde nog niet capituleren.  De midvoor van Trivia kreeg de bal goed aangespeeld, had ruimte en slingerde de bal strak over het hoofd van keeper Tim van der Vijver. Daarna volgde een goed uitgespeelde manmeer van Trivia. Trivia heeft geen linkshandige spelers en speelde de hele avond de bal rond om uiteindelijk de man linksvoor in stelling te brengen. Dit lukt nu weer, waardoor Trivia terug in de wedstrijd kwam. 6-7. De Reest bleef doorgaan met hetzelfde spel. Stug verdedigen en breaken waar nodig. Met nog 2 minuut en 51 seconden op de klok kwam de Reest weer vrij door. Door hard ingrijpen van Trivia kreeg de Reest een strafworp. Deze was cruciaal. Door een goede afronding van Job Voogt werd het 6-8 en lag de overwinning binnen handbereik. Zeker toen Trivia een manmeer op 2 minuten voor tijd niet benutte, wist de Reest dat ze wedstrijd rustig moesten uitspelen.

Door stug te verdedigen, uitstekend counterspel en goed overspelen ging de Reest met de overwinning naar huis. Met nog 2 wedstrijden te gaan tegen nummer laatst SGHA Heren 5 en nummer 3 Esta heren 4 (vorig keer verloren) heeft de Reest alle kansen om de reguliere competitie winnend af te sluiten.