Bruidegom Bram speelde een belangrijke rol tegen de Spatters. Hij was er zelf niet bij in Bad Hesselingen, maar was wel de aanleiding voor concentratieverlies en een reserve doelman. Nette jongelieden onder wie Marthijn Flederus waren zich aan het voorbereiden op de bruiloft, maar de gewichtige doelman was bereid een zwembroek en een rode cap op te zetten. Vrolijke Barend kon zijn huis niet uit, vandaar. Ook afwezig was Oranjerobert, die was wegens theaterbezoek verhinderd.

De aanblik van de tegenstander was voldoende om zich te concentreren op de teamprestatie voor Bram zijn feestje. De eerste periode was dan ook niet om aan te zien. De prutsgoal van Onze Voorman was exemplarisch. Af en toe veerde Reest 2 wat op en geleidelijk vielen de doelpunten. De Tuinman normaal verdediger was vrijwel altijd voorin te vinden en probeerde strategische posities in te nemen, het leverde drie doelpuntjes op. Grote man was Onze Voorman, die op de midvoorpositie weinig te duchten had van kleine Spattertjes. Uw Libero was de tel kwijt, maar zeker zes keer draaide Onze Voorman zich om en had weinig moeite de bal in het net te gooien. De groeiende voorsprong was duidelijk geen prikkel om zich beter op de wedstrijd te richten.

Even was nog de ambitie om de nul te houden, het stond inmiddels 7-0. Maar onvoldoende concentratie achterin leidde toch tot tegendoelpunten. De uiteindelijk uitslag 15-3 is natuurlijk alleen voor de statistieken interessant.

De volgende wedstrijd staat gepland op 28 oktober tegen de vrienden van Peter Tuinman. Hij zelf is er bij, maar Uw Libero vreest dat de herfstvakantie wellicht te veel afmeldingen veroorzaakt. Graag andere datum!

Uw Libero