Jeugd dient zich aan in Meppeler hoofdmacht

Voor de waterpoloheren van de Reest stond afgelopen zaterdag de tweede competitiewedstrijd op het programma. De Reest is de competitie goed begonnen met een uitzege tegen de Walvisch in Groningen. Ditmaal kwam het gerenommeerde EZC uit Enschede op bezoek. Doorgaans ontlopen beide ploegen elkaar niet veel. Echter, door het gemis van vier basisspelers kwam de Reest simpelweg kracht en ervaring te kort. Met periodestanden 4-4, 4-3, 1-8 en 2-4 werd met 11-19 een pijnlijk verlies geleden. Daarentegen bestond de Reest uit een groot aantal jonge talenten die zeer verdienstelijk speelden en daarmee aangaven klaar te zijn om de nieuwe hoofdmacht te vormen.

Coach Michel van den Hoofdakker moest het tegen EZC stellen zonder topschutter Richard Kamphuis en routiniers Roelof Driesen, Maarten Flederus en Tim Hillen. EZC bleek echter ook niet geheel compleet en moest het ook stellen zonder hun topschutter. Met een volle en jeugdige reservebank achtte van den Hoofdakker zijn ploeg niet kansloos. De selectie werd aangevuld met Lars Nefkens, Sem Luten, Bram van der Zwan en Twan Zeegers om zo te beschikken over voldoende snelheid en fysieke kracht.

In de eerste periode speelde EZC afwachtend en vertragend. De Reest speelde ongeremd en zocht nadrukkelijk de duels en de counter. De Reest kwam via Job Voogt al snel op 1-0 voorsprong. Door een manmeer te scoren sloot EZC aan op 1-1. Opvallend was dat dit het spelbeeld was in de eerste periode en beide ploegen nagenoeg elke aanval wisten om te zetten in een doelpunt. Eindstand 1e periode 4-4.

De tweede periode maakte EZC gebruik van het verschil in ervaring. In alle linies gaf de Reest te weinig druk waardoor EZC veel ruimte kreeg om de aanvallen goed op te zetten en de midvoorpositie kon aanspelen. EZC liep in een handomdraai uit naar 4-7. De vraag zou zijn of de jonge talenten van de Reest over genoeg veerkracht zouden beschikken om bij te blijven. Niets bleek minder waar. Zo snel als EZC de voorsprong nam, zo snel repareerde de Reest de achterstand. Er werd een versnelling hoger gespeeld en EZC zwom letterlijk achter de feiten aan en de Reest stoomde door naar een 8-7 voorsprong.

Met halverwege een voorsprong en een jonge frisse ploeg was het de Reest alles aan gelegen om door te drukken in de tweede helft van de wedstrijd. Coach van den Hoofdakker benadrukte wel dat het tempo hoog gehouden moest worden om EZC niet terug te laten komen in de wedstrijd. EZC kwam via een gelukkig doelpunt vrij snel langszij en dit was de inleiding voor een ontluisterende periode voor de Reest. Bij de Reest was de scherpte volledig verdwenen. Aanvallend werd er nauwelijks ingezwommen wat wel strikt noodzakelijk is met de nieuwe spelregels. Voor het eerste speelde de Reest een wedstrijd waar door de scheidsrechters veel uitsluitingen werden gegeven door de nieuwe spelregels en hier maakte de Reest dus geen gebruik van. EZC kwam hierdoor telkens eenvoudig in balbezit en counterde er lustig op los en won de periode met liefst 1-8.

De vierde periode was slechts voor de statistieken. Met 2-4 eindigde de wedstrijd op 11-19 in het voordeel van EZC. Een uitslag waar door het missen van vier basisspelers vooraf wel rekening mee was gehouden. Echter, er zat duidelijk meer in voor de Reest. Volgens coach van den Hoofdakker is dit eigenlijk een compliment aan het spel en inzet van onze jonge talenten. Ze laten zien dat ze prima mee kunnen draaien op dit niveau. En als je de wedstrijd analyseert is het eigenlijk alleen in de derde periode compleet misgegaan. Het is nu vooral zaak om constanter te worden en leren omgaan met ervaren en fysiekere tegenspelers.

Doelpunten de Reest: Job Voogt 3x, Twan Zeegers, Rick de Jong, Walter van Dongen 2x, Wouter de Vries en Joshua de Vries 1x.