Op zaterdag 1 september j.l. vond het 17e Integratietoernooi Waterbasketbal 2018 in Bad Hesselingen plaats. Namens het bestuur van MZPC De Reest opende Fabian Compagner het toernooi. Vanaf dit jaar heeft het toernooi een nieuwe naam: “Het Peter van der Spek Integratie Waterbasketbaltoernooi” (genoemd naar de in februari van dit jaar overleden oud-voorzitter Peter van der Spek).

In zijn openingswoord stond Fabian stil bij de bijzondere rol die Peter van der Spek heeft vervuld in de wereld van de gehandicaptensport. Peter heeft op landelijk, provinciaal en plaatselijk niveau veel betekend voor de gehandicaptensport. Peter was o.a. voorzitter van district Drenthe van de Nederlandse Invaliden Sportbond (NIS) en ruim dertig jaar voorzitter van De Zwerfkei. Hij is de grondlegger van het Integratietoernooi, een toernooi waarbij reguliere sporters samen sporten met mensen met een beperking. Heel bijzonder was het feit dat Erica Terpstra (destijds voorzitter van het NOC/NSF) in 2005 het Integratietoernooi heeft geopend.

Vervolgens kon het toernooi van start gaan. Dit jaar waren de zes deelnemende teams:

Poule A: SC Bartje, combinatieteam Reestmond/MZPC De Reest en Junior Kamer Meppel

Poule B: Afslag Meppel, FC Meo en combinatieteam Zwerfkei/MZPC De Reest

Nadat de teams binnen hun eigen Poule ieder twee wedstrijden hadden gespeeld, werd de tussenstand bekend gemaakt. De nummers 1, 2 en 3 uit Poule A kwamen in de tweede ronde uit tegen de teams die als resp. 1, 2 en 3 in Poule B waren geëindigd.

In de tweede ronde werd gespeeld om de eindklassering.

Om de vijfde of zesde plaats: Junior Kamer Meppel – FC Meo

Om de derde of vierde plaats: SC Bartje – Zwerfkei/MZPC De Reest

Om de eerste of tweede plaats: Reestmond/MZPC De Reest – Afslag Meppel

Eindstand:

  1. Reestmond/MZPC De Reest
  2. Afslag Meppel
  3. SC Bartje
  4. Zwerfkei/MZPC De Reest
  5. Junior Kamer Meppel
  6. FC Meo

De Fair Play Wisselbeker werd voor de tweede keer op rij uitgereikt aan FC Meo.

Dankzij de medewerking van alle vrijwilligers, de scheidsrechters, het Rode Kruis en niet te vergeten de sportief spelende teams kunnen we terugkijken op een prima verlopen toernooi.

Carla Vonk (namens TC Zwerfkei)

Op de foto: Het winnende team: Combinatie Reestmond/MZPC De Reest