In de subtop van de derde klasse moest de Reest ditmaal aantreden in Almelo tegen het hooggeplaatste de Veene. De Veene bezette vooraf de 3e plek en De Reest de 5e. Een fraaie pot werd het allerminst en bij de Reest klopte niet veel en met de tussenstanden 2-2, 5-4, 12-7 verloor de Reest met 15-11. Met name in de eerste helft van de 3e periode gaf de Reest met liefst vijf tegendoelpunten op rij de wedstrijd uit handen.

Coach Michel van den Hoofdakker moest het in Almelo stellen zonder Roelof Driesen en Bart Crouse. Van den Hoofdakker rekende op een fysiek zware wedstrijd tegen de Veene. Thuis won De Reest met 13-12 maar het zware fysieke spel van de Almeloërs betekent dat meerdere factoren goed moeten zijn wil je punten pakken. Van Hoofdakker dwong zijn ploeg dan ook op om rustig te spelen en overzicht te bewaren. De Reest zocht het gaatje en vond die meermaals. Via Richard Kamphuis en Joshua de Vries kwam de Reest vlotjes op 0-2. De Veene speelde met veel energie en contra’s maar de Reest ving deze tegenaanvallen gecontroleerd op. In de eigen aanvallen begon de Reest wel steeds meer te gehaast te spelen en werd er slordig balverlies geleden. Na diverse aanvallen sloot de Veene via manmeers langzaam maar zeker aan op 2-2.

In de tweede periode kwam de Reest op 2-3. Zo snel als Richard Kamphuis scoorde, zo snel kom hij ook gaan douchen na het ontvangen van zijn 3e persoonlijke fout. Het zo vroeg in de wedstrijd missen van Kamphuis betekende een behoorlijke aderlating voor de Reest gelet op het beperkte aantal wisselspelers en het houden van de balans in de ploeg tussen ervaren en jongere spelers. De Veene werd steeds gevaarlijker, maar de Reest hield het spel op orde en kwam zelfs op 3-4. Dat de Veene de periode met 5-4 winnend afsloot was slechts een uitwerking van de ploeg die het beste de kansen wist te benutten.

Ook in het begin van de 3e periode waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De Reest had wel zichtbaar moeite om zijn draai te vinden. Toch kregen de Meppelers de eerste kansen met manmeers van de prima fluitende scheidsrechters. Alleen de Reest verzilverde de kansen niet en de wapenfeiten vielen aan de andere kant. In slechts een halve periode kreeg de Reest vijf doelpunten om de oren en was de wedstrijd met 10-4 gespeeld. Hoewel het spel van de Reest niet fraai was, werd mentaal de knop wel omgezet. Het tweede deel van de derde periode viel in het voordeel van de Reest; 12-7. Deze lijn trok de Reest in de vierde periode door en bleek het effectiever dan de thuisploeg. Maar de Veene had de buit al binnen. Eindstand 15-11.
Doelpunten de Reest Joshua de Vries 4x, Rick de Jong, Richard Kamphuis, Job Voogt allen 2x, Maarten Flederus 1x.

Michel van de Hoofdakker reageerde na afloop gelaten op de uitslag. “Ons goede spel was vandaag wel zichtbaar, maar te weinig en op teveel momenten te ver onder ons niveau. De Veene speelde daar handig op in. Aan de andere kant ben ik blij dat we in diverse scrimmages het hoofd koel hebben gehouden en geen persoonlijke schade hebben opgelopen.”