Onder leiding van het nieuwe trainersduo heeft De Reest de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Na een weergaloze eerste periode (7-3) verviel de ploeg weer in oude fouten en werd het een vechtwedstrijd tegen de studenten van De Walvisch uit Groningen. In tegenstelling tot de afgelopen zeven wedstrijden wist de ploeg het dit keer wel in eigen voordeel te beslissen met een 11-10 eindstand. Coach Van den Hoofdakker was meteen beslissend met zijn doortastende wisselbeleid.

Zaterdagavond ontving De Reest zijn gasten in een afgeladen Bad Hesselingen. Met diverse oudgedienden op de tribune, ontvouwde zich een spektakelstuk dat tot de laatste seconden bleef doorgaan. De Reest startte met de vertrouwde basiszeven. De eerste aanval leverde meteen een doelpunt op. William Bijker worstelde zich met brute kracht langs zijn verdediger en schoot hard binnen. Verdedigend bleef de deur minutenlang op slot en vervolgens tekende Wouter de Vries voor de 2-0. Het publiek kreeg in de gaten dat hier een andere ploeg speelde dan voorgaande wedstrijden en zweepte de mannen op om door te gaan. Martijn Meijer beloonde dat met de 3-0 uit een counter. De Walvisch staat niet voor niets derde op de ranglijst en kwam met sublieme doelpunten terug tot 3-2. Richard Kamphuis maakte daarna de eerste van twee sterke midvoordoelpunten binnen een halve minuut. Met 5-2 op het bord was De Walvisch al rijp voor een genadeklap. Die kwam op naam van Willem Bisschop uit een perfect uitgespeelde overtalsituatie. William Bijker, goed op schot, maakte van afstand de periode af op 7-3.

Met een licht gevoel van onoverwinnelijkheid sloeg De Reest op hol. Te snel schieten, slordige fouten in de aanval, te licht verdedigen. Het hielp de tegenstander weer in het zadel en binnen mum van tijd kreeg de thuisploeg 5 doelpunten om de oren. De man in vorm, Richard Kamphuis zorgde dat de stand gelijk bleef, maar met 8-8 na twee periodes doemde het bekende slechte scenario op.

Het publiek maakte zich zorgen en de spelers raakten geïrriteerd. Dat was het moment waarop coach Van den Hoofdakker zich voor het eerst echt liet gelden. Het legde de complete basiszeven weer in het water, hamerde op rust en gaf het de opdracht om met een roulerende midvoor te spelen. In de derde periode was de balans terug. De Walvisch kwam wel op voorsprong, maar verder zat het verdedigend weer op slot. Desondanks duurde het 3 minuten voor de gelijkmaker op het bord kwam. Martijn Meijer maakte gelijk na een handige pass van Kamphuis. Laatstgenoemde wist 5 seconden voor tijd met een schitterende backhand de 10-10 te maken.

De spanning nam toe. Net als de opwinding. De duels werden bikkelhard, maar fair. Ook de scheidsrechters genoten van de strijd en lieten het spel doorgaan. Minutenlang verplaatste het spel zich van de ene naar de andere helft zonder dat er doelpunten vielen. Daar had keeper Martijn Schuring een groot aandeel in. De veldspelers waren aan beide zijden leeg gestreden en niet meer bij machte om venijnig te schieten. De verlossing bracht een strafworp in het voordeel van De Reest. De eer was aan Martijn Meijer die als vanouds presteerde en zijn inzet beloond zag met de winnende treffer. De 11-10 kwam nog even in gevaar door een uitsluiting aan Meppeler zijde, maar dat gevaar werd in de kiem gesmoord door de volle pressing op de bal. Een wapen dat dit seizoen nog vaker van pas gaat komen.

Coach Michel van den Hoofdakker zag het glimlachend aan. “De eerste periode was erg goed, de tweede dramatisch en in de rest van de wedstrijd is er goed gewerkt. We zijn op de goede weg.”