Op 7 oktober 2023 wordt in bad Hesselingen te Meppel het officiële Nederlands Kampioenschap waterbasketbal gehouden. De organisatie is in handen van zwemsportvereniging MZPC de Reest uit Meppel in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Zwembond de KNZB. De beste teams uit de verschillende regio’s van de Nederlandse competitie strijden dan om deze eretitel. Om 13:30 start de openingsceremonie onder andere in aanwezigheid van de wethouder sport van de gemeente Meppel, mevrouw Bos. De eerste wedstrijden starten om 14:00.

Unieke combinatie mindervalide en valide sporters
Waterbasketbal is een sport die in Nederland wordt beoefend door sporters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het unieke van waterbasketbal is dat valide en mindervalide sporters gecombineerd met elkaar sporten. In Nederland is waterbasketbal een officiële sport die onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) een officiële competitie speelt. Drenthe is in deze sport landelijk altijd goed vertegenwoordigd door verenigingen zoals sportclub Bartje uit Assen, GSV Roden en MZPC de Reest (afdeling de Zwerfkei) uit Meppel.

De afgelopen jaren is het kampioenschap niet doorgegaan vanwege de corona pandemie. Op 7 oktober gaat het dan toch echt gebeuren. Zwembad bad Hesselingen is het decor van het NK. Circa 125 sporters, trainers en coaches gaan met elkaar de sportieve strijd aan om de eretitel mee naar huis te nemen.

Samenwerking
Het organiseren van het NK Waterbasketbal is niet mogelijk zonder steun van verschillende partijen. De organisatie is ontzettend blij met de steun die ze gekregen heeft. Bad Hesselingen uit Meppel is hoofdsponsor van het NK Waterbasketbal en heeft er onder andere voor gezorgd dat alle randvoorwaarden beschikbaar zijn gesteld om het NK mogelijk te maken. Daarnaast wordt het NK mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Meppel, het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Grote Broer en restaurant bad Hesselingen.