LIMIET WEDSTRIJD
Zaterdag 15 april namen 4 zwemmers deel aan de limietwedstrijd in Drachten: een mogelijkheid om limieten te behalen voor de komende kampioenschappen in een 50m bad.
Er werd goed gezwommen met mooie tijden en PR’s en zelfs weer een clubrecord!
Vera de Boer (2009) zwom dat clubrecord op de 50m rugslag: 33.71. Dit was ook beste PR bij de meisjes/dames: 105%.
Beste PR bij de jongens/heren was voor Bram Wolters (2006) met 129% een verbetering ten opzichte van zijn oude 50m bad tijd: 100m vrije slag: 1.03.77.
Volgende maand worden de Regio Kampioenschappen gezwommen in het 50m bad in Drachten.

MINIOREN CLUBMEET
Deel 4 van de minioren zwemmers werd zaterdag 15 april in Hoogeveen gezwommen. De Clubmeet is een teamwedstrijd waar de gezwommen resultaten punten opleveren. De puntentelling per team bepaalt welke plaats ieder team behaalt. Met een kleine ploeg zwemmers werd De Reest toch nog achtste.
De wedstrijd begon met een estafette, waarin Ela, Juul, Isa en Jip hun uiterste best deden op de 4×50 meter vrije slag. Daarna was het snel schakelen naar de individuele nummers en af en toe was te merken dat de vermoeidheid van snel achter elkaar meerdere afstanden zwemmen nog veel gevraagd werd.
Er werden echter toch een aantal mooie persoonlijke records gezwommen, beste PR was met 128% voor Jaylinn Brouwer: 50m vrije slag: 1.05.92. een heel mooie verbetering in haar 2e zwemwedstrijd! Waar in de vorige wedstrijd nog een aantal zwemmers gediskwalificeerd werd, was dat nu voor niemand het geval. Knap gedaan!