Na de sterke overwinning van vorige week tegen de heren van VKC, stond deze week de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde GZVW uit Winschoten op het programma. De Reest moest het stellen zonder de geblesseerden Mika Dekker en Bart Crouse. Revaliderende coach van Tilburg belde in via facetime voorafgaand van de wedstrijd om de ploeg op scherp te stellen.

Periode 1 begon veelbelovend voor de Meppelers, binnen een minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Job Voogt legde na een uitstekende midvoor actie de bal in het net. De Reest bouwde de voorsprong uit door rust te houden in de eigen aanval en gefocust te verdedigen. Bijzonder deze periode was dat er maar liefst zes verschillende doelpuntenmakers waren aan de kant van de Reest. Naast Voogt vonden ook Walter van Dongen, Richard Kamphuis, Geert Talsma, Maarten Flederus en Joshua de Vries het net. Eindstand periode 1; 6-0.

De Meppelse equipe wilde het goede begin doortrekken en dat lukte. Mede door twee benutte 5 meters van Van Dongen en Kamphuis, groeide de voorsprong uit naar 8-0. Ook de Vries liet zien over een goede midvoor actie te beschikken en maakte de 10-0. Helaas kon de Reest de focus niet de hele periode opbrengen en daar maakte GZVW slim gebruik van. Eindstand periode 2; 10-2

Coach Jeroen Flederus had in de rust niet veel om te vertellen. “Kijk goed waar de ruimte ontstaat en hou de rust”. Met dit advies in het achterhoofd begon de 3de periode.  Richard Kamphuis had de woorden van coach Flederus goed in de oren geknoopt want na tweeëneenhalf minuut had Kamphuis maar liefst vier keer het net gevonden. De voorsprong werd mede daardoor opgeschroefd naar 15-2.

Ook van Dongen, Voogt en Wout Zeegers verschalkten de keeper; 19-4. De Vries dacht wat Kamphuis kan, dat kan ik beter. Binnen een minuut scoorde de Vries drie keer en bracht daardoor de score op 22-5. In periode 3 had de Reest maar liefst 12 keer gescoord.

In periode 4 was het zaak om gefocust door te spelen. Door een uitsluiting aan de kant van GZVW speelde de Reest Voogt vrij. Voogt benutte de ruimte die hij kreeg en legde de bal keurig in het doel. Ook Van Dongen pikte nog een doelpunt mee en zette de 24-6 op het bord. Zeegers maakte met een hard schot uit de tweede lijn het laatste doelpunt van de avond.
Eindstand 26-6.
Doelpunten: Richard Kamphuis 7x. Job Voogt en Joshua de Vries 5x. Walter van Dongen 4x. Geert Talsma en Wout Zeegers 2x. Maarten Flederus 1x.

Na de wedstrijd was coach Flederus meer dan tevreden. “Ik heb niks te zeggen we hebben een goede wedstrijd gespeeld.”Met de winst op GZVW en door de overige uitslagen in de competitie het afgelopen weekend, staat De Reest nu op de vierde plek, 3 punten achter op de nummers 2 en 3. De Reest heeft nog wel een inhaalwedstrijd tegoed.

Aankomende zaterdag staat om 19.40 de thuiswedstrijd tegen De Veene op het programma.