Afgelopen zaterdag (29 februari j.l.) heeft het derde Waterbasketbaltoernooi van seizoen 2019/2020 plaatsgevonden.  Het toernooi werd georganiseerd door GSV Roden in Zwembad De Hullen in Roden.

Aan het toernooi namen vijf teams deel: SC Bartje Assen (twee teams), GSV Roden (twee teams) en De Reest/Zwerfkei (één team). Om ca. 13:3 uur startten de eerste wedstrijden.

Hierbij het resultaat van het team van De Reest/Zwerfkei:

In de eerste wedstrijd tegen GSV Roden 1 scoorde De Reest/Zwerfkei  na enkele minuten. Even later kwam er een tegendoelpunt van GSV Roden. Hiermee kwam de stand op 1-1. In de tweede helft haalden beide teams “alles uit de kast” om te scoren. Ondanks alle inspanningen volgden er geen doelpunten. Deze spannende wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1)

In de wedstrijd tegen GSV Roden 2 kreeg De Reest/Zwerfkei volop kansen om te scoren. Aan het eind van de eerste helft was de stand al 5-0 in het voordeel van het Meppeler team.  In de tweede helft was het vier keer raak voor De Reest/Zwerfkei. Bijna aan het einde van de wedstrijd kwam er nog één tegendoelpunt van GSV Roden 2. Eindstand: 9-1

Reest/Zwerfkei ging het eveneens naar wens. De Reest/Zwerfkei scoorde binnen enkele minuten vier keer achter elkaar. SC Bartje 1 scoorde vervolgens één keer en vlak voor de rust kwam De Reest/Zwerfkei met een vijfde doelpunt terug. In de tweede helft wist De Reest/Zwerfkei nog drie keer en SC Bartje 1 nog één keer te scoren. Eindstand: 8-2 voor het Meppeler team.

De wedstrijd tegen SC Bartje 2 (vorig seizoen kampioen van regio Noord) beloofde spannend te worden.  Aan het begin van de wedstrijd stond De Reest/Zwerfkei al met zes wedstrijdpunten voor. Beide teams waren goed tegen elkaar opgewassen. Over en weer werd gescoord. Vlak voor de rust (bij de stand 3-3) kreeg SC Bartje 2 nog de kans om d.m.v. een strafworp te scoren. Helaas voor het team uit Assen ging de bal niet in de korf. In de tweede helft kreeg SC Bartje 2 nogmaals een strafworp toegewezen en ook deze werd niet benut. Beide teams scoorden nog één keer. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg De Reest/Zwerfkei nog een strafworp toegewezen. Dit keer kwam de bal wel in de korf terecht. Aangezien bij het waterbasketbal een score bij een strafworp twee doelpunten oplevert, eindigde de wedstrijd in een eindstand van 4-6 in het voordeel van De Reest/Zwerfkei.

Al met al een schitterend resultaat van het team De Reest/Zwerfkei.

Het vierde en tevens laatste toernooi van dit seizoen wordt door SC Bartje georganiseerd in het Smeltebad in Smilde op zaterdag 4 april a.s. De Reest/Zwerfkei heeft dan een grote kans om kampioen van regio Noord te worden.