Aanstaande maandag is het weer zo ver; we gaan weer trainen!  In dit bericht lees je de laatste algemene uitgangspunten en richtlijnen. Ook hebben we wat foto’s bijgevoegd zodat je al een indruk krijgt!

 Door de TC’s en trainers is hard gewerkt aan het plan hoe trainingen weer hervat kunnen worden binnen de afgegeven richtlijnen. Het plan is in afstemming met bad Hesselingen tot stand gekomen. Vrijdag 22 mei heeft een afvaardiging van TC’s en trainers nog een rondleiding gehad door het zwembad zodat we goed zijn voorbereid. Het uitgewerkte plan lees je hier: Plan hervatting trainen in bad Hesselingen – MZPC de Reest. We verwachten dat iedereen dit vooraf goed leest en dat ouders hun kinderen uitleg geven hoe het één en ander werkt. Aanstaande maandag publiceren we nog een filmpje met een routing door het zwembad.

 Vanuit de TC’s of trainers ontvangen leden exacte informatie over de opzet van de trainingen en de trainingstijden. In principe zijn de ‘normale’ trainingstijden zoveel mogelijk aangehouden. Bij sommige groepen is of wordt nog geïnventariseerd hoe groot de verwachte opkomst is. Op basis hiervan kunnen groepen gesplitst worden. Voor de afdeling Tweeka starten we maandag 25 mei met twee groepen. De trainingstijden zijn eenmalig als volgt: 20:30 tot 21:15 en van 21:15 tot 22:00. Trainer Robin Wolbers communiceert rechtstreeks naar de leden van de Tweeka in welke groep ze trainen. Op 1 juni is het pinkstermaandag en is er geen trainen. De trainingstijden voor de Tweeka zijn eenmalig omdat bad Hesselingen ook op de avonden weer banenzwemmen gaat aanbieden. We zoeken naar een ander tweede tijdstip voor de Tweeka om de trainingsgroep op te splitsen. Wanneer een ander trainingsmoment bekend is dan communiceren we hier over.

 Tot slot benadrukken we dat trainingen en bewegingsvrijheid in het zwembad wat anders zijn door de richtlijnen van de COVID19-crisis. We mogen weer sporten en zelfs zwemmen. Maar wel met richtlijnen. Dit is in het belang voor ieders gezondheid en is nodig om in het zwembad te mogen trainen. Hou je aan de regels en luister altijd naar de instructies van je trainer en/of toezichthouder.

 Mocht je vragen, ideeën of tips hebben? Neem gerust contact met ons op. Samen sporten – samen plezier. # samensterk

Bestuur, TC’s en trainers