Slechts een paar dagen na de vorige persconferentie heeft het kabinet op zaterdagavond 18 december 2021 een nieuwe persconferentie gehouden. Wat de afgelopen dagen al in de lucht hing is nu werkelijkheid geworden. Het kabinet heeft vanaf 19 december, zondagochtend 5:00, een volledige lockdown afgekondigd. De maatregelen gelden sowieso tot en met 14 januari 2022. Dit heeft een enorme impact op alles in onze samenleving. Thuis, op het werk en ook sporten. We leven dan ook met iedereen mee die hierdoor geraakt wordt in zijn of haar persoonlijke situatie. Het is ook een enorme teleurstelling omdat we hierdoor voorlopig niet meer kunnen zwemmen en/of waterpoloën.

Binnenzwembaden dicht
De belangrijkste maatregel voor onze vereniging is dat alle binnenzwembaden vanaf 19 december 2021 gesloten zijn tot en met 14 januari 2022. Dit betekent dat alle trainingen en oefenwedstrijden per direct komen te vervallen. Dit geldt ook voor de RWPS-trainingen op zondagochtend.

Alternatieve trainingen
Op dit moment is niet duidelijk of we alternatieve trainingen kunnen organiseren. We zijn inmiddels gestart met het zoeken naar mogelijkheden. Er zijn sowieso een aantal uitgangspunten waarmee we rekening moeten houden:

  • Buitensportlocaties zijn wel geopend tussen 5:00 en 17:00.
  • Kinderen tot en met 17 jaar mogen georganiseerd in groepsverband buiten sporten onder voorwaarden bijvoorbeeld in overleg met de gemeente.
  • Voor volwassenen van 18 jaar en ouder mogen ook buiten sporten met maximaal 2 personen op 1,5 meter

Wat nu precies wel of niet mogelijk is zal in de komende dagen duidelijk moeten worden. Bijvoorbeeld of het zwemmen en trainen in buitenbaden is toegestaan. Als dit al mogelijk is dan moeten we ook nog badwater kunnen krijgen. Ook denken we aan eventuele alternatieve trainingen op buitensportlocaties. Hierbij zijn we ook afhankelijk van het beleid van de gemeente over wat wel en niet mag en welke plekken worden aangewezen als sportlocaties.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en de eventuele mogelijkheden van alternatieve trainingen die we kunnen aanbieden.

Nogmaals, we vinden het ontzettend jammer dat onze reguliere trainingen in bad Hesselingen nu niet meer door kunnen gaan. We hopen dat er na 14 januari 2022 versoepelingen komen en dat het zwemmen in de binnenzwembaden dan weer mogelijk is.

Samen sporten – samen plezier. # samensterk

Bestuur MZPC de Reest