Met 7 zwemmers zijn we afgereisd naar Heerenveen voor een Limietwedstrijd, georganiseerd door HZ&PC Heerenveen. Bij deze wedstrijd was het mogelijk limieten te zwemmen voor de Regio kampioenschappen die op 14, 15, 21 en 22 mei in Drachten worden gehouden.

Koen de Vries had de limieten van de te zwemmen afstanden al behaald, maar heeft toch nog weer 2 PR’s gezwommen. Daan van de Belt zwom 2 lange afstanden van 400m en heeft op beide afstanden de te zwemmen limiet behaald met flinke PR’s. Rens de Boer had 3 afstanden te zwemmen waarvan hij er 1 zwom met een PR maar helaas niet voldoende om de limieten te behalen. Bram Wolters zwom 3 afstanden, op de 50m vlinderslag wel een PR, maar helaas de limieten niet behaald. Yalina Visscher zwom 2 afstanden maar ook haar lukte het helaas niet om de limiet te zwemmen.
Uiteindelijk gaan er 3 zwemmers van de Reest naar de Regio Kampioenschappen; Daan vd Belt, Koen de Vries en Vera de Boer.

Collin Visscher en Maud Slijkhuis zijn nog minioren dus voor hen waren er geen limieten voor het Regiokampioenschap te zwemmen. Zij probeerden hun tijden te verbeteren om een plek in de top te veroveren/behouden om dan naar de Speedo jaargangfinales te kunnen gaan.
Maud zwom 3 afstanden waarvan 1 met een mooie PR, helaas niet voldoende om naar de finale te kunnen. Collin zwom ook 3 afstanden waarvan 1 met een PR op de rugslag, bij de schoolslag lukte het niet om deze te verbeteren.
Collin blijft wel 13e van zijn categorie, dus de aanmelding voor de 100m schoolslag op de jaargangfinales in Leiden kan verstuurd worden!

Beste PR voor jongens/heren was voor Daan van de Belt (2006) met 127% op 400m wisselslag: 5.28.70.
Beste PR voor meisjes/dames was voor Maud Slijkhuis (2011) met 106% op 100m schoolslag: 1.49.08.

Het was een lange middag met een aantal geslaagde afstanden maar helaas was er ook teleurstelling over het niet behalen van de gestelde/gehoopte limieten.