Na 1 maand zonder wedstrijden stond er zaterdag een kraker op het programma. De Reest gingen op bezoek bij DraGor in Drachten. Een overwinning zou betekenen dat de Reest en DraGor een gedeeltelijk 2e plek op de ranglijst zouden bezetten. De Reest moest het stellen zonder Geert Talsma en Rutger Verhoeff. 

De 1e periode stond in het teken van gemiste kansen aan beide kanten. De Reest wist tot 2 keer toe een manmeer niet goed uit te spelen. 15 seconden voor het einde van de 1e periode wist DraGor een gaatje te vinden in de verdediging van de Reest waardoor de eindstand van periode 1 op 1-0 uitkwam.

Periode 2 begon moeizaam voor de Reest binnen 2 minuten liep DraGor uit naar een 3-0 voorsprong. Na de 3-0 kwam de Reest op het scorebord door een rake penalty van Walter van Dongen. In de resterende tijd van periode 2 wist de Reest nog 2 keer te scoren. Doelpuntenmakers Wout Zeegers en Joshua de Vries. Eindstand periode 2, 6-3

In de rust van periode 3 hamerde coach Fledderus op het juiste moment van aanspelen van de midvoors. Richard Kamphuis was blij met de woorden van de coach. Kamphuis werd 2 keer vrijgespeeld op de midvoor en wist 2 keer te scoren. DraGor liet zich hierdoor niet gek maken en scoorde 3 keer. In de laatste secondes van de periode wist de Reest Bart Crouse vrij te spelen in de manmeer, Crouse scoorde de 9-6 waardoor de Reest aansluiting hield met DraGor. 

In periode 4 kwam de Reest niet meer in de wedstrijd. Een snel doelpunt van DraGor kwam de Reest niet meer te boven. Kamphuis wist nog wel 1 doelpunt te maken. DraGor kon in de restant van de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Het slotakkoord kwam op naam van Wout Zeegers. Zeegers werd vrij gespeeld en schoot de bal hard in de korte hoek. Eindstand 13-8.

Na de wedstrijd was coach Fledderus niet geheel ontevreden met het vertoonde spel van de Reest. “ we waren niet scherp in de afronding waardoor je niet lekker in de wedstrijd komt”. Volgende week zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. De Reest krijgt bezoek van ZPC de Hof in bad Hesselingen. Aanvangstijd 17.10 uur.