De waterpoloheren van de Reest gingen zaterdagavond op bezoek bij VKC uit Tubbergen. De Reest speelt enkel nog om de ereplaatsen in de top 5. VKC speelt in de onderste regionen maar doet het in de tweede seizoenshelft goed. Door het ontbreken van basisspelers Maarten Flederus en Walter van Dongen werd een zware wedstrijd verwacht. Zeker gezien het feit dat Tubbergen in het eigen bad veel doelpunten maakt. Noemenswaardigheid is dat Flederus zich vrijdagavond kort voor de wedstrijd pas afmeldde aangezien hij een uitje naar Krakau (Polen) had verward met het in zijn achtertuin liggende de Krim ( gemeente Hardenberg).

De Reest liet er in het begin geen gras over groeien. Binnen 18 seconden knalde Ricard Kamphuis raak. De 0-1 kwam overigens tot stand nadat VKC de eerste opgelegde kans had gemist. Maar de Meppeler verdediging stond afgelopen zaterdag als een huis. Ondanks dat VKC, net als de Reest, een aantal basisspelers miste was de ploeg in de eerste periode meermaals gevaarlijk. Tot wanhoop van VKC was de Meppeler defensie en in het bijzonder keeper Martijn Schuring in een topvorm waardoor lange tijd geen enkele bal het doel trof.

De Reest had zich voorgenomen iedere aanval zorgvuldig op te bouwen. Hiermee werd een heuse zwemwedstrijd voorkomen. Iets wat VKC graag doet in het kleine thuisbad. De uitkomst was een avond waarin alles lukte voor de Reest. Na twee periodes stond het liefst 0-8 en daar viel niets op af te dingen. Wim Bisschop scoorde fenomenaal en daarnaast werd het harde werken van Roelof Driesen, Rutger van den Hoofdakker en Job Voogt  beloond met een doelpunt.

In de tweede speelhelft was het aanvankelijk zaak voor de Reest om de wedstrijd niet te laten kantelen. De 3e periode werd wel de minst goede fase van de Reest, VKC scoorde 2x maar een goal vanuit de kluts van Martijn Meijer hield de schade beperkt.
In de laatste fase zorgde onder andere William Bijker voor het slot op de deur en trok de Reest de regie weer volledig naar zich toe. Coach Michel van den Hoofdakker kon ontspannen toekijken hoe frank en vrij zijn ploeg het spel dicteerde. Wat voor de hoofdtrainer van het vlaggenschip nog een extra glans gaf was het uitstekende spel van jonge talenten Bart Crouse en Joshua de Vries. Laatst genoemde zag zijn spel bekroond met een doelpunt. De Reest finishte uiteindelijk na periodestanden 0-4, 0-8, 2-9 op 2-13 en boekte daarmee een klinkende en historische zege in Tubbergen. Doelpuntenmakers; Martijn Meijer 4x, Wim Bisschop, Roelof Driesen en Richard Kamphuis allen 2x, Rutger van den Hoofdakker, Joshua de Vries beiden  en Job Voogt allen 1x.