De Reest moest op zondag aantreden tegen EZC. De wedstrijden tegen EZC staan altijd garant voor voldoende spanning en spektakel. Ditmaal was de spanning extra hoog omdat beide ploegen in de eerste twee wedstrijden nog puntloos waren gebleven.

De afwezige William Bijker werd bij De Reest vervangen door het jonge talent Joshua de Vvries. Daarnaast maakte Walter van Dongen zijn debuut in hoofdmacht.

Vanaf het begin trokken beide ploegen vol de strijd aan. Er werd aan weerszijden veel ruimte weggeven waardoor er veel dreiging was en er ruimte ontstond voor de counter. EZC was in de opening scherper en kwam op verdiende 2-1 voorsprong.
Vervolgens trok de Reest langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. Met name het collectieve spel van De Reest was perfect op orde. EZC kwam steeds moeilijker door de verdediging van De Reest. Maarten Flederus ontpopte hierin zich als een prima midachter. De 1e periode pakte de Reest met 2-3.

De tweede en derde periode brak de Reest volledig de ban. Het inmiddels ervaren team leek weer op het team jonge honden van jaren geleden. Zo werd er naar hartenlust gecounterd. Met de counter was Martijn Meijer helemaal in zijn element en liet hij liefst 5 doelpunten noteren. EZC keek lijdzaam toe. Alleen via een sporadische counter wisten de Tukkers nog iets voor elkaar te krijgen. Maar voor de ploeg uit Enschede lag daar vervolgens de sterk keepende Schuring die een ware plaaggeest was voor EZC. Via 4-8 en 4-12 was De Reest bij aanvang van de laatste periode al in veilige haven. De 4-12 van talent Joshua de Vries was een ware kers op de taart. Op aangeven van Roelof Driesen tikte hij feilloos binnen Het talent heeft zich in zeer korte tijd al ontpopt tot een vaste waarde van de hoofdmacht.

De eindstand werd bepaald op 6-14. Doelpunten: Kamphuis en Meijer (5x), de Vries, vd Hoofdakker, Driesen en Voogt allen 1x.

Coach van den Hoofdakker was na afloop in zijn nopjes. “Er is perfect gespeeld en het collectief was enorm goed. Hier gaan we de komende weken op voortborduren!”