Hoi, ik ben Jill Rumph en ik zit momenteel voor een uitwisselingsjaar in California in de stad Temecula. Ik ben hier om de Amerikaanse highschool te ervaren, nieuwe mensen te leren kennen, mijn Engels te verbeteren en omdat het natuurlijk een supergave en unieke ervaring is! Ik woon hier in gastgezinnen en ga elke dag naar school. Inmiddels ben ik alweer halverwege mijn uitwisselingsjaar en ik heb het echt super naar mijn zin. Ik maak zo veel dingen mee die ik anders nooit zou meemaken. Zo neemt mijn gastfamilie mij bijvoorbeeld mee naar heel veel sportwedstrijden; ijshockey, basketbal, honkbal, American football en nog veel meer! Ook leer ik heel veel andere uitwisselingstudenten van over de hele wereld kennen en maak ik heel veel nieuwe vrienden.

Ik zwem/polo al sinds mijn 6de bij De Reest. Vorig jaar speelde ik in het O17 team en op vrijdag gaf ik training. Ik ‘moest’ hier in Temecula natuurlijk ook wel waterpolo gaan spelen want zonder kunnen we natuurlijk niet 😉 Waterpolo gaat hier wel een beetje anders. We hebben meiden en jongens apart en je hebt daarin 2 teams; een iets lager niveau (JV-team) en een hoger niveau (Varsity team).

Ik zit nu in het Varsity team. Je hebt maar 1 seizoen waarin je al je wedstrijden hebt. Voor mij is dat winter. We trainen altijd in een buitenbad wat bij de school zit. Gelukkig schijnt de zon hier bijna altijd! Ik train 5 keer per week na school van 15:30-18:00. Ik vind dit echt superfijn & gezellig! Onze echte competitie is pas net begonnen maar de eerste wedstrijden hebben we al gewonnen dus dat is natuurlijk super goed!

Ik hoop dat iedereen ook verder een goed en sportief 2023 heeft!

Veel liefs van mij en groetjes vanuit Californië!

Jill Rumph