Vrijdag 19 oktober was het weer zover …. een enthousiaste groep zwemmers vertrok naar Veendam voor het jaarlijkse Zechstein (voorheen Bubble) toernooi: een zwemweekend met op zaterdag en zondag vele wedstrijden en gezamenlijk met alle verenigingen overnachten in de sporthal. De jongste zwemmers (Minioren) mochten ook weer mee doen, maar gingen na de wedstrijden terug naar Meppel. Dit jaar deden Vera de Boer en Lot van de Belt mee. Vera de Boer (2009) was zeer goed op dreef dit weekend: het resultaat was fantastisch: vijf medailles !! Dat belooft wat voor de toekomst!
Goud: twee keer op 50 mtr. rugslag (42.91 en 42.81) en twee keer op 50 mtr vrije slag (39.52 en 39.50)
Brons: 50 mtr. vlinderslag (51.09)
Deborah van Weesep (2003) behaalde op 50 mtr. vlinderslag (33.52) een bronzen medaille!

Ondanks weinig slaap werden er veel PR’s behaald, door sommigen op bijna alle afstanden!
De jongste deelnemer van het toernooi vanuit MZ&PC de Reest, Rens de Boer, heeft bewezen dat je naast een bezoek aan de disssscoooo op zaterdagavond op de zondag ook nog PR’s kan zwemmen.
Ook Kirsten Schlepers, aan de start bij alle afstanden, was zondags zeer gedreven goed te presteren.
Robin Pekel heeft wederom laten zien dat ze technisch een erg goede vlinderslag heeft.
Eline Groen was in de vorm van haar leven was en had bijna elke afstand een PR.
Beste PR voor de jongens/heren was voor Daan van de Belt (2006): 133% op 100 mtr wisselslag 1.28.22
Beste PR voor de meisjes/dames: Vera de Boer (2009) ook met 133%: voor haar op 50 mtr. rugslag: 42.81.
Er werd aan meerdere estafettes deelgenomen door de zwemmers van MZ&PC de Reest, met mooie resultaten en verbeteringen in hun tijden!
Voor de jongens/heren deden mee: Daan van de Belt, Thomas van der Stege, Robin Wolbers en Peter Lubberts.
Voor de meisjes/dames waren dit twee teams: Kim Hillen, Sterre Roescher, Deborah van Weesep en Rosalie Blauw; bij de andere estafettes: Sterre Roescher, Kim Hillen, Eline Groen en Kirsten Schelpers.
Vooral de dames stegen zondag boven zichzelf uit!

Op zaterdagavond werd er bij de Chinees in Veendam gegeten, uitstekend verzorgd en leuk om samen even buiten de sporthal op stap te zijn.

Dit jaarlijks terugkerend weekend was weer zeer geslaagd met veel gezelligheid en weinig slaap. Er waren dit jaar een aantal nieuwkomers mee en die hebben de smaak ook te pakken!
Er wordt alweer uitgekeken naar volgend jaar!

Dank aan de begeleiding van dit jaar, die zelfs open stonden voor begeleiding van de fixen van. (De aanwezige jeugd en de begeleiding dit jaar weten wat hier bedoeld wordt!)