Vorige week bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid mevrouw Alie Jurriens is overleden. Namens MZPC de Reest condoleren wij de familie met dit grote verlies. Alie heeft zich in het verleden op diverse terreinen zeer verdienstelijk gemaakt voor onze vereniging. In onze gedachten zal ze altijd verbonden blijven aan onze vereniging.

Alie Jurriens
Haar kinderen zwommen bij de Reest en zijn ook lid geweest van de afdeling waterpolo. gedaan. Alie en haar man zijn daardoor zeer betrokken bij de Reest geraakt. Ze zijn beiden als official gestart in 1984 en zijn, samen jarenlang official gebleven.
Alie is gestart als official op 24-03-1984 met aantekening “tijdwaarnemer 4”. Daarna heeft ze de volgende bevoegdheden erbij behaald: in 1986: “tijdwaarnemer 3”; in 1993: “jurysecretariaat.
De laatste jaren voor haar afscheid in 2014 werd zij bij voorkeur als tijdwaarnemer aan het bad ingezet.
Ze heeft begin jaren negentig ook 3 á 4 keer per jaar het vervoer van de zwemmers geregeld. Destijds ging dat nog vanaf het zwembad.
Haar laatste seizoen als official was in het seizoen 2013-2014. Ze had heel veel moeite met haar (eigen) keus om te stoppen, maar 30 jaar official is een mooi moment om te stoppen. Bovendien wilde ze voorkomen dat men haar te oud vond voor klokken of dat ze het niet meer goed deed. In 2014 heeft ze bij de Algemene ledenvergadering officieel afscheid genomen en werd ze door toenmalig voorzitter Erik van Weesep benoemd tot erelid van onze vereniging.