14 oktober was het eindelijk zover. Het weekend waar we allemaal naar uit hebben gekeken. Na 2 jaar niet geweest te zijn kon het dit jaar weer.
Het Zechstein-Bubble zwemtoernooi in Veendam! Een lang weekend vol gezelligheid en zwemwedstrijden.

Op 14 oktober om 19.30 zijn we vertrokken vanuit Meppel. De auto’s waren volgeladen met zwemtassen, luchtbedden, tafels, stoelen, genoeg eten voor het hele weekend en natuurlijk de zwemmers. Rond half 9 kwamen we aan in het mooie Veendam.
Toen was het tijd om de auto’s leeg te halen en onze plek in te richten. De sfeer in de zaal was gelijk aanwezig. De eerste polonaise werd ingezet door de begeleiding toen de muziek aan ging. Het eten van de jongens werd uitgestald en de dames legden de matrassen naast elkaar zodat het kletsen kon beginnen.
Er werd door iedereen alvast nagedacht over de wedstrijden van de dag erna. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, ging iedereen vroeg naar zijn of haar bed. De slaap kwam voor de één eerder dan de ander, maar uiteindelijk werd het toch stil in de zaal.

De volgende ochtend werden we allemaal wakker gemaakt door luide muziek en de andere clubs die aankwamen. We gingen met z’n allen ontbijten met al wat merkbare spanning voor de wedstrijd, maar eerst met z’n allen naar de opening! Robert en Charissa waren als eerste actief. Zij moesten namelijk de eerste sessie klokken. De officials werden met luid gejuich verwelkomd en natuurlijk moesten we extra hard schreeuwen naar onze eigen klokkers. Om 8:30 werd het eerste startsignaal gegeven en er werd weer hard gejuicht, want iedereen had er zin in! We begonnen met een gemengde estafette waar wij als de Reest ook aan meededen. Het toernooi was officieel gestart! De dag verliep erg voorspoedig: als je moest zwemmen ging je naar het zwembad en anders was je in de sporthal om te chillen (maar ook vaak in het zwembad om elkaar aan te moedigen ;).
Wat zijn er vandaag een pr’s bij elkaar gezwommen. Natuurlijk moeten we de gewonnen medailles niet vergeten! Met als hoogtepunt een derde plek voor de dames estafette 4x50m wisselslag met Vera, Yalina, Myrthe en Charley! Dat komt natuurlijk vooral door de support in het zwembad van de clubgenoten, want er is hard aangemoedigd. De dames zeggen dat dit vooral komt door de zelf bedachte yell: MZPC De Reest, Hey! Hey Ho, Let’s Go!!!! (Deze is tijdens het hele toernooi uitgebreid geoefend en gehoord;)
Wat een gezelligheid en wat hebben we dit gemist. De gezelligheid van alle mensen, de muziek, het zwemmen, de drukte bij de voorstart, eigenlijk alles.

 

Toen de wedstrijden waren afgelopen gingen we ons klaarmaken voor de chinees. Bij de één duurde dat wat langer dan de ander. Het is natuurlijk erg belangrijk om er goed uit te zien als je uiteten gaat hé meiden?!
Eindelijk konden we weg. Robin had er zin in, want hij sprintte bijna naar de chinees. Eenmaal aangekomen hadden we allemaal ontzettende trek, dus op naar het buffet! Er werd vaak heen en weer gelopen en zelfs drie keer een dessert gepakt. Er gebeurde nog meer gekke dingen in het restaurant maar dan moet je de “wist je datjes” maar lezen.

Terug naar het Zwembad want… tijd voor de DISCO!!!
De jongens trokken direct hun zwembroek aan net zoals de jongere meiden, de oudere meiden daarin tegen moesten nog even zin maken. Puck, Jinthe en Kim gingen alvast even kijken wat er te beleven viel. Maar Puck was al snel terug en teleurgesteld dat je niet eens kon zwemmen omdat er zoveel mensen in het water stonden te dansen. Ook de muziek viel haar wat tegen.
Robin begon zich na een tijdje toch wel zorgen te maken wanneer de andere meiden naar de disco zouden gaan, want straks waren alle ‘leuke jongens’ al weg en hadden zij hun kans gemist. Fianne en Yalina waren ervan overtuigd dat ‘zij’ wel zouden blijven voor hen of anders terug zouden komen. Nou dan toch maar de bikini’s aan, glow in the dark sticks om en met zijn allen naar de disco! Sommige mensen moesten even inkomen maar al snel had iedereen het naar zijn zin en leerden we sommige mensen op een heel andere manier kennen, want POEH wat een moves heeft die Collin zeg! Ook Myrthe, die eerst haar twijfels had of ze wel ging dansen dacht daar na een half uurtje heel anders over. Door Charissa en Gerry zijn nog wat mooie kiekjes en filmpjes gemaakt van het grote feest en ze dansten gewoon mee op de kant. Robin en Robert waren zelfs zo fanatiek dat ze zelfs in het water hebben meegedaan. Wat een gezelligheid en de tijd ging eigenlijk veel te snel. Voordat we het wisten was de disco voorbij en gingen we weer naar de sporthal.
Al vrij snel lag de begeleiding te slapen, maar moe waren we nog niet. We hebben nog een hele poos gekletst maar op een gegeven moment leek het ons verstandig om toch maar te gaan slapen want om 6:30 zouden de lichten weer aangaan. Slaaplekker!

Bam! Alle lichten ging branden en de muziek stond alweer lekker hard aan. Na een kort nachtje werden we allemaal weer wakker. De begeleiding begon fris en fruitig met het klaarzetten van het ontbijt. Uit bed komen was voor een aantal toch wel een opgave, maar de eerste wedstrijden begonnen toch echt weer om 8.30. De vermoeidheid van weinig slaap en het harde gedans tijdens de disco was echt wel te voelen, maar de pr’s moesten ook vandaag weer binnengeharkt worden.
Het was weer tijd om de badpakken en zwembroeken aan te trekken, want de dag begon weer! De grootste prestatie van de dag was toch wel de pr van Rens. Een mooie pr op de 50 school, ondanks dat hij ziek was! Vol goede moed gingen de zwemmers één voor één naar het zwembad om weer een prestatie neer te zetten en ja, ook vandaag zijn er weer medailles gewonnen. In de tijd dat er niet werd gezwommen zijn er nog veel lootjes gekocht, er is veel gekletst, gedanst op de muziek in de zaal en toch ook wel een beetje rustig aan gedaan.
De teamspirit kon ook vandaag niet missen. Ondanks dat de stemmen nog behoorlijk schor waren van het feestje van de dag ervoor, werd er tijdens de laatste afstanden nog hard aangemoedigd. Het was al de derde dag van het toernooi, dus naarmate de dag vorderde, sloeg de vermoeidheid toe. Langzamerhand werden er al dingetjes ingepakt tussen het zwemmen door en sommigen deden nog even een middagdutje.
De dag ging vliegensvlug voorbij en opeens was het alweer tijd voor de laatste estafettes! Zowel de dames als de heren gingen er nog even voor en wat was het nog spannend tot aan het laatste moment! En toen was het opeens zo ver. We moesten weer naar huis.
In rap tempo is onze plek leeggeruimd en door Gerry en Robin werden de laatste handen gelegd aan de schoonmaak. De laatste medailles werden opgehaald en de laatste groepsfoto werd gemaakt. Het feestje was weer voorbij.

Wij hebben enorm genoten van dit weekend. Dit was natuurlijk niet mogelijk zonder onze begeleiders/officials en onze grote groep zwemmers. Bedankt voor alle gezelligheid tijdens het hele weekend! En wij hopen dat we volgend jaar met een nóg grotere groep heen kunnen!

Groetjes Yalina & Fianne
Kijk hieronder voor de wist-je-datjes 😉

Wist je dat:

 1. Charley na aankomst, binnen 10 minuten de chipszak al open had
 2. Robert gelijk een tafel heeft laten omvallen waardoor er koffie over de vloer ging en alles viel
 3. Robin alweer geen beker & bord had meegenomen
 4. Puck onder elke bloempot keek bij de chinees om te checken waar ze vandaan kwamen (Ikea?) (Oké in opdracht van Charissa ;))
 5. Robert probeerde kledinghangers achterover te drukken bij de chinees
 6. Rens weer misselijk was het hele weekend, ondanks dat hij zich had voorgenomen beter te gaan eten dan eerdere edities van Bubble
 7. Puck geen favoriete muziek heeft
 8. Dat Kim 3 borden met toetjes heeft gegeten bij de chinees
 9. Charissa haar nieuwe luchtbed toch lek bleek te zijn
 10. Yalina en Myrthe plaatjes gingen aanvragen en de DJ achter de draaitafel hierbij gingen helpen
 11. Er op het muurtje is gedanst
 12. Collin het grootste feestbeest van allemaal was
 13. De disco het medicijn was voor Myrthe’s misselijkheid
 14. Koen dacht dat hij op zaterdag tot 4:00 zou eten maar dat hij om 1:00 in slaap viel
 15. Yalina niet meer kon lopen na de disco omdat ze allemaal blaren onder voeten had
 16. Vera erg goed was om de vlog constant te openen
 17. Fianne de verkeerde prijs heeft gekregen bij de verloting (een Arena tas ipv waxinelichtjes OEPS)
 18. Gerry het hele weekend heeft gedanst (en toch ook nog heeft kunnen “hakken” tijdens de disco)
 19. Robin de leukste muziek van de zaal had aan staan
 20. De teamspirit het hele weekend heel goed aanwezig was!
 21. Er ook een vlog is gemaakt van het hele weekend
 22. Er naast mooie pr’s ook 12 (!) medailles door onze zwemmers verdiend zijn       (Myrthe 5, Vera 3, Collin 2, Charley 1 en Yalina 1)