Het was weer zo ver, het leukste weekend van het jaar: Het Zechstein-Bubble zwemtoernooi in Veendam! Dit jaar met nog meer mensen en gezelligheid dan vorig jaar.

Op 20 oktober gingen we met 17 zwemmers in de overvolle auto’s richting Veendam. Toen we aankwamen gingen we onze spullen uitstallen en onze bedden klaarmaken om op te kletsen. De avond begon met tekeningen te maken op Daan zijn benen en de dames gingen daarna hun nagels lakken. Er werd tot laat in de avond nog veel gekletst.

Op zaterdagochtend gingen de lampen al weer vroeg aan en de eerste wedstrijddag was begonnen. Iedereen moest snel wakker worden, klaarmaken en eten. Kim was thuis vroeg opgestaan en kwam er ook gezellig bij! Om 08:00 uur moesten alle clubs naar het zwembad voor de opening en daarna moest bijna iedereen estafette zwemmen. De wedstrijd was nu officieel begonnen. Er werden mooie tijden gezwommen en de sfeer zat er goed in. Als je niet hoefde te zwemmen was je meestal in de sporthal; hier werden spelletjes gedaan, gegeten en veel gekletst. Ook werd er in het zwembad heel veel aangemoedigd.

Vanwege het 45e jubileum waren er dit jaar finales. Vier zwemmers hadden zich hiervoor gekwalificeerd. Collin, Vera, Koen en Ruben mochten aan het eind van de dag 100m wisselslag in deze finale zwemmen. Met 2 dikke persoonlijke records voor Collin en Vera, en voor Koen en Ruben zelfs een beker, waren het geslaagde finales. Dit kwam natuurlijk door het geweldige aanmoedigen van de hele club.

Dit jaar gingen we niet naar de Chinees maar hadden we heerlijke patat in de sporthal. Na het eten werd de krul routine bij Kim gedaan en de sixpack bij Daan getekend (zie foto). En toen was het tijd voor het allerleukste van het weekend: De Disco! Iedereen had geweldige dans moves. De oudste maar ook de jongste zwemmers gingen helemaal los. Als je moe werd van het dansen kon je ook lekker spelen in het water of mensen kijken. Na het laatste nummer vertrok iedereen naar de douches waar de afterparty begon. Na de afterparty werd er nog gezellig nagekletst tot een uurtje of 3… toen werd het maar eens tijd voor de ouderen om te gaan slapen.

Na een korte nacht was het tijd voor de 2e dag zwemmen. Iedereen werd moeizaam wakker maar er moest vandaag ook nog gezwommen worden. De dag begon weer goed met veel persoonlijke records. De dag sloten we af met estafettes en met heel veel aanmoedigingen. Toen was het tijd om alles op te ruimen er werd nog een leuke groepsfoto gemaakt en daarna was het tijd om afscheid te nemen.

Er is dit weekend verbazingwekkend goed gezwommen. Ondanks weinig slaap waren er 58 nieuwe persoonlijke records gezwommen en zelfs 4 clubrecords. Maud, Jinthe, Collin, Vera, Koen, Rens, Daan en Ruben hebben allemaal één of meerdere medailles gewonnen.

Het weekend vloog voorbij en van jong tot oud heeft iedereen er heel erg veel van genoten. Dit fantastische weekend kon natuurlijk niet zonder onze begeleiders en officials dus die willen wij erg bedanken. Ook willen we alle zwemmers erg bedanken voor de gezelligheid dit weekend en hopelijk gaat iedereen (+meer) volgend jaar weer mee om het leukste  zwemweekend van het jaar mee te maken!

Namens  Myrthe en Vera heel erg bedankt voor dit weekend en tot volgend jaar!

En dan nu nog de ‘wist-je-dat’jes van dit leuke weekend.

Wist je dat….

 1. Yalina het leven van een jongetje heeft gered
 2. Rens op fruitdieet is zodat hij niet ziek werd (is niet gelukt)
 3. Lieke voor het eerst op Bubble prik heeft gedronken
 4. Er weer haren werden gevlochten
 5. Yalina tegen een luchtbed aan schopte terwijl er iemand op lag te slapen
 6. Collin de beste dansmoves van de hele disco had
 7. Koen zijn luchtbed lek was
 8. Puck de eerste nacht niet wist hoe ze het dopje op haar luchtbed dicht moest doen
 9. Joyce het dansen in de disco heel leuk vindt
 10. Lieke in de disco op Daan zijn nek heeft gezeten
 11. Er midden in de nacht spelletjes werden gedaan met Aqua ‘68
 12. Ruben opvallend veel bij Trivia te vinden was
 13. Er een slagroom gevecht was
 14. Het voor Bram, Lieke, Imme en Maud de eerste keer Bubble was, maar vast en zeker niet de laatste keer
 15. Fianne met appelmoes heeft ontbeten
 16. Er weer op het muurtje is gedanst
 17. Iedereen zijn stem kwijt was van het aanmoedigen en de disco
 18. Er erg veel gekletst is onder de douches
 19. Yalina en Fianne de hele tijd zin hadden in crackers
 20. Myrthe weer haar melkbroodjes mee had genomen
 21. Er weer een super leuke vlog is gemaakt!
 22. Wij beslissen wie volgend jaar dit verslag mag maken