Na het gelijke spel van vorige week, reisden de heren van de Reest dit weekend af naar Markelo voor de wedstrijd tegen ZPC de Hof. Het beloofde een spannende pot waterpolo te worden, omdat de ploegen dicht bij elkaar op de ranglijst te vinden zijn. De Reest moest het stellen zonder routinier Richard Kamphuis.

In de eerste periode liet Joshua de Vries maar weer eens zien dat de mannen uit Meppel over een flitsende start beschikken. Want al na 15 seconden spelen werd de Vries gevonden en scoorde gelijk zijn eerste van de avond. De Hof liet zien een serieuze tegenstander te zijn en testte de Meppeler verdediging met succes. Na een rake vijf meter van de Hof kwam er al snel een antwoord van Job Voogt en wederom de Vries. De stand halverwege de eerste periode was 2-3. Na een snelle contra was Mika Dekker het eindstation die met een hard schot de keeper verschalkte. Hiermee sloot de Reest de eerste periode met een nipte voorsprong af, 3-4.

In periode 2 hadden beide teams het lastig om de eigen aanvallen uit te spelen. Aan de kant van de Reest liepen meerdere spelers tegen uitsluitingen aan, waardoor de Hof op gelijke hoogte kon komen Met nog 3 seconden op de schotklok dacht Maarten Flederus het gewoon eens vanaf de middellijn te proberen. Tot verrassing van de grabbelende keeper ging de bal erin en tekende Flederus voor de 4-5. Toch bleven de ploegen halverwege het duel in evenwicht, 5-5.

In de rust hamerde coach Flederus op rust in de aanval: “gebruik de tijd die we hebben en speel een systeem”. 

Toch keek de Reest in het begin van de derde periode voor het eerst tegen een achterstand aan.  De Vries bracht daar verandering in. Door zijn sterke midvoor spel vond hij binnen een minuut 2 keer het net, en zette zo de bezoekers weer op een lichte voorsprong, 6-7. De Hof gaf zich nog niet gewonnen en toonde de nodige veerkracht. Via een paar goede schutters kwamen ze weer op voorsprong, 8-7. Maar wederom was het de Vries die daar verandering in bracht. Met zijn vijfde en zesde doelpunt van de avond zorgde hij dat de Meppelers weer op voorsprong kwamen. Ook Mika Dekker pikte nog een doelpunt mee. Na een slim uitgespeelde man meer was de eindstand van periode 3, 8-10.

Nu was het zaak om deze lijn vast te houden en door te zetten in de 4de periode. Door doelpunten van Dekker en Wout Zeegers liep de Reest snel uit naar een comfortabele voorsprong van 8-12. Ook Job Voogt liet zien over sterk midvoor spel te beschikken. Nadat hij veel ruimte kreeg van zijn verdediger kon hij twee keer het net vinden. In verdedigend opzicht kregen de Meppelers hun derde 5 meter tegen van de wedstrijd. Deze derde strafworp was, net als eerder in het duel de tweede, een prooi voor keeper Sander van Dongen. Mika Dekker zorgde voor het slotakkoord door nog maar eens keihard binnen te schieten. Eindstand wedstrijd 10-15.

Na de wedstrijd was coach Flederus uiteindelijk optimistisch. “Over de eerste en tweede periode ben ik zeker niet tevreden maar het sterke spel van de derde en vierde periode maakte dat weer helemaal goed”

Volgende week staat er wederom een kraker in de top van de competitie voor De Reest op het programma. In het eigen bad Hesselingen ontvangen de Meppelers VKC uit Tubbergen. Bij winst zal De Reest aansluiting houden bij de top 3. Bij verlies zullen de Drenten voorlopig een plekje in de top van de middenmoot moeten accepteren. De wedstrijd start om 17:00 uur.