Na een weekend zonder wedstrijd mochten de heren van de Reest zich weer klaar maken voor een spannende pot tegen de heren van De Veene uit Almelo. De uitwedstrijd ging verloren met 15-7, dus de Meppeler ploeg zinde op revanche.

Vanaf de start was duidelijk dat de Meppelers scherp aan de wedstrijd begonnen. Via Job Voogt was er al na 10 seconden een 5 meter. Helaas werd deze wel gemist maar dat deerde de heren niet. Er was rust in de aanval waardoor De Reest niet tegen contra’s aan liep en in de verdediging werd er goed samengewerkt. Via doelpunten van 2x Job Voogt, 1x Mika Dekker, Joshua de Vries en Richard Kamphuis was de eindstand na periode 1, 5-1.

In de 2de periode werd de goede lijn uit de 1ste periode doorgetrokken. Na een sterke midvoor actie kon Joshua de Vries 6-1 maken. En via een 5 meter en een snel uitgespeelde manmeer kwamen ook Geert Talsma en Bart Crouse tot scoren 8-2. Halverwege de periode liep een tweede speler van De Veene tegen zijn derde persoonlijke fout aan. Eerder in deze periode was een andere Almeloër 3 maal bestraft met een persoonlijke fout. Hierdoor had de uitploeg nog maar 1 wissel. De Reest maakte handig gebruik van de overtalsituatie via wederom Voogt kwam de 9-2 op het scorebord. Eindstand periode 2; 9-3

In de rust hamerde coach van Tilburg er op om nog meer energie in de wedstrijd te leggen. Richard Kamphuis had duidelijk geluisterd naar de woorden van Van Tilburg. Hij kon de bal op de middellijn ontfutselen van de tegenstander en ging als de brandweer op het doel van De Veene af en kon daar makkelijk afronden, 10-3. De Reest had nu de taak geconcentreerd te blijven spelen. Via Voogt en Dekker werd de voorsprong vergroot naar 12-4. Toch liep de Reest nog tegen een paar tegendoelpunten aan door het slimme midvoor spel van De Veene. Maar na de zoveelste uitsluiting aan de kant van De Veene vond Maarten Flederus, de vrijliggende Bart Crouse en met nog 1 seconde op de klok legde Crouse de bal in het net. Eindstand periode 3, 13-6.

In de laatste periode was het een kwestie van uitspelen voor de Meppeler heren. Via een goed uitgespeelde manmeer kwam Crouse tot scoren en na een uitstekende actie kon Voogt ook nog een doelpunt op het scorebord brengen (15-7). Dit was het moment in de wedstrijd dat De Veene defintief afhaakte om er nog wat van te maken. Maarten Flederus had nog niet gescoord en wilde daar graag verandering in brengen. Zijn gretig ingezette tegenaanval leidde nog wel tot een doelpoging, maar het schot was ook iets te gretig. De bal ging hoog over.  De Veene bleek in het slot van de vierde periode niet anders te kunnen dan ongeoorloofd en gefrustreerd aan de noodrem trekken, wat de thuisploeg binnen enkele minuten drie keer een strafworp opleverde. Slechts twee werden er benut.  Voor de tweede 5 meter legde Geert Talsma aan en die wist het net te vinden. En voor de derde 5 meter mocht de sterk spelende Mika Dekker het proberen. Hij legde de bal zonder twijfel in de rechter kruising (17-8). Na een snelle contra kon Crouse nog een doelpunt meepikken. En in de laatste aanval mocht keeper Sander van Dongen ook mee aanvallen. Nadat de bal een paar keer rond was gegaan in de 2de lijn kreeg keeper van Dongen de bal. Hij kon deze kans niet laten liggen en schoot de bal laag in de hoek waardoor de eindstand op het bord kwam; 19-9.

Na de wedstrijd was coach van Tilburg erg tevreden: “We hebben vandaag een goede pot gespeeld. Af en toe een beetje slordig tijdens de afronding, maar over het algemeen goed onze aanvallen uitgespeeld. We hebben nog drie thuiswedstrijden op het programma staan, en hebben er zin in!”