Zaterdag 3 Februari mochten zowel de mannen van De Reest heren 1 als De Reest heren 2 afreizen naar het noorden om respectievelijk tegen Trivia 1 en Trivia 3, uit Groningen, te spelen. Waar er in de eerste seizoenshelft thuis een mooie overwinning werd behaald, beloofde de huidige stand op de ranglijst toch een lastige avond voor De Reest 1. Waar de Groningers op dit moment namelijk op de tweede plek staan, moeten de Meppelers genoegen nemen met een vijfde plek.

Dat het een lastige avond zou worden bleek direct in de eerste minuten van de wedstrijd al, De Reest wist slechts één kans te creëren die niet werd benut. Maar aan de andere kant wist Trivia het net veel gemakkelijker te vinden, hierdoor stond het al snel 3-0. Daarnaast kreeg midvoor De Vries binnen twee minuten spelen al zijn tweede uitsluiting, aangezien het na drie individuele uitsluitingen einde wedstrijd is voor een speler, werd hij gedwongen om voorzichtiger te spelen. Toch wist De Reest aan het eind van de eerste periode tot een antwoord te komen, via Job Voogt scoorde De Reest zijn eerste doelpunt, 3-1.

Helaas wist De Reest ook in periode twee het spelbeeld nog niet naar hun hand te zetten. Trivia wist direct al een strafworp af te dwingen, en liep met nog een doelpunt al snel uit naar 5-1. Na het creëren van een man meer situatie besloot coach Flederus dat het tijd was voor een time-out. Flederus gaf zijn spelers nieuwe instructies, en ondanks dat de man meer situatie niet werd benut wist De Reest via Bart Crouse en Joshua de Vries toch twee keer te scoren.  Met nog een doelpunt vanuit Trivia eindigde de twee periode in een 6-3 voorsprong voor Trivia.

Ook in de derde periode had De Reest veel moeite met het benutten van de man meer situaties, pas na de derde man meer van de derde periode wist De Reest deze te benutten en schoot Bart Crouse deze behendig binnen. Ook Joshua de Vries wist te scoren, maar met even veel doelpunt van de tegenstanders veranderde het doelpunten verschil niet en eindigde de derde periode met 8-5.

Ook in de vierde en laatste periode waren het toch de mannen uit Meppel die als eerst wisten te scoren, maar Trivia zorgde snel voor een tegenreactie, en zo stond het al snel 10-6. Na dit doelpunten verschil wist Geert Talsma eigenhandig twee keer te scoren en bracht hiermee de spanning weer in wedstrijd. Helaas mocht ook dit niet meer baten en liep Trivia in de laatste minuten uit naar 12-8. Uiteindelijk wist Wout Zeegers de bal nog handig in de bovenhoek te plaatsen en zette hij daarmee de eindstand op het scorebord, 12-9.

Na afloop was de conclusie van de coach dan ook dat er meer in had gezeten deze avond. De snelle achterstand van drie punten in de eerste periode blijft gedurende de hele wedstrijd het verschil in punten. Volgende krijgt De Reest de kans om het dubbel goed te maken, op vrijdagavond komt Dragor uit Drachten namelijk op bezoek en de avond daarna Neptunia uit Sneek.