Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd voor MZPC De Reest heren 1 op het programma. De meppelers mochten hiervoor afreizen naar Drachten, voor de afsluiter tegen DraGor. Op papier een interessante wedstrijd, daar beide ploegen elkaar dit seizoen weinig ontlopen. Tijdens de eerdere ontmoeting in het eigen bad Hesselingen, trok De Reest aan het kortste eind. Het werd toen 12-15. Deze laatste wedstrijd was er slechts een voor de statistieken, daar DraGor en De Reest op de ranglijst sowieso als 4e en 5e zouden eindigen. Met alleen de eer op het spel, verschenen de beide ploegen ten tonele. De Reest deed dat zonder Geert Talsma, die vorige week zijn laatste wedstrijd voor De Reest speelde.

De Reest begon goed aan de wedstrijd. Hoewel DraGor het eerst tot scoren kwam, hadden de bezoekers het betere van het spel. Dat mondde direct uit in twee overtal situaties voor De Reest, die nog onbenut bleven. Halverwege de eerste periode kwam De Reest via Crouse wel tot scoren, na een snel uitgespeelde aanval. DraGor zette daar vrij vlot de 2-1 tegenover, maar De Reest bleef de druk op de thuisploeg houden. In het slot van de eerste periode maakte Verhoeff met een fraai bekeken boogbal de 2-2.

De start van de tweede periode had gelijke tred met de eerste. De Reest had het betere van het spel en DraGor trok regelmatig aan de noodrem. In de tweede periode werden de overtalsituaties wel goed uitgespeeld door De Reest. De drie uitsluitingen aan het adres van de thuisploeg, werd dan ook driemaal verzilverd. Achtereenvolgens waren Dekker, Zeegers en Van Dongen het eindstation. Zo stond er halverwege de 2e periode een mooie 2-5 op het scorebord. DraGor was echter niet zo maar van plan om de handdoek in de ring te gooien en knokte zich in het slot van de tweede periode enigszins terug. Onder andere via een fraaie treffer van Huntelerslag, die knap vanaf de zijkant de bal in de kruising schoot, kwam DraGor dichterbij. De Reest bleef bij de les en bracht het verschil via wederom Van Dongen weer tot 3. Het slot van de tweede periode was voor DraGor, die nog tweemaal wist te scoren, waar De Reest er 1 tegenover zette. Wout Zeegers liet maar weer eens zien over een geweldig schot te bezitten: 5-7.

Met het aanbreken van de derde periode had De Reest alle vertrouwen in een goede afloop van deze wedstrijd. Dat was ook merkbaar aan de thuisploeg, die minder en minder over de middellijn kwamen. Met name de oudgedienden van DraGor hadden zichtbaar moeite om zich nog met het aanvalsspel van de eigen ploeg bezig te houden. Koren op de molen voor De Reest, die met een gesloten defensie nog nauwelijks in gevaar kwam. Aanvallend daarentegen was het prijsschieten voor De Reest. Via Bart Crouse en twee keer Mika Dekker, vergrootte De Reest de voorsprong. Alle doelpunten vielen door schoten uit de tweede lijn. Even hiervoor had ook topschutter Joshua De Vries een doelpuntje meegepikt, die voor het enige midvoor doelpunt van de avond zorgde. De derde periode eindigde in 7-11.

De vierde en daarmee laatste periode van het seizoen was er slechts één voor de statistieken. DraGor was al gestopt met waterpoloën en De Reest vond het ook wel prima. Beide ploegen scoorden in deze periode nog twee maal, en daarmee eindigde het duel in 9-13 voor De Reest.

Coach Flederus was na afloop zeer tevreden: “We hebben deze hele wedstrijd gedomineerd. Lekker om het seizoen in dit bad zo af te sluiten. We kijken terug op een redelijk goed seizoen, waarbij we tegen de topploegen boven ons spannende duels uitgevochten hebben. We hadden ons meer kunnen belonen door tegen de laagvliegers uit de competitie ook gewoon de punten te pakken. Dat lieten we nog wel eens na. Nu maken we ons op voor het zomerseizoen met de toernooien die eraan komen, en vanaf medio augustus pakken we de draad weer op. Er kloppen wat jongens uit heren 2 op de deur, ik hoop dat we deze jonge talenten direct vanaf de start van volgend seizoen aan kunnen laten sluiten.”

De Reest is in de competitie op de 5e plek geëindigd, met 40 punten, nipt achter DraGor met 43 punten.