Tijdens de 2 weekenden van 25&26 mei en 1&2 juni werden de regiokampioenschappen gezwommen in Drachten. Alleen de beste zwemmers van Noord Nederland mogen hieraan meedoen. Dit jaar zijn er 8 zwemmers die limieten hebben behaald en mee mogen doen. Voor hen ook nog een mooie kans om limieten voor N(J)K’s te behalen of aan te scherpen. Alle 4 dagen waren Koen, Collin, Maud en Evelien van de partij. Ruben, Elin en Vera waren 3 dagen van de partij, Vera moest op de 1ste zaterdag namelijk ook nog even een ticket voor het NK acrogym scoren en dit is ook nog gelukt! De laatste zondag was ook Daan Schra van de partij. Naast deze toppers moesten er ook ploegleiders ingevlogen worden om de zwemmers te begeleiden,  deze rol werd vervuld door Iris, Robin, Yalina, Anne-Sietske en Gerry.  Zonder officials geen wedstrijd dus Rémon, Robert en Gerry stonden opgesteld in het wit. Daarnaast werden er vrijwilligers gevraagd voor andere taken, daarvoor hebben Anne-Sietske en Robert zich beschikbaar gesteld.

Het eerste weekend startte goed! Er werden mooie PR’s gezwommen en er waren podiumplaatsen voor Collin Visscher (brons op de 50m rugslag en goud op de 50m schoolslag), Koen de Vries (brons op de zware 1500m vrije slag) en voor Vera de Boer (brons op de 50m rugslag). Tijdens het eerste weekend werden er ook nog bonuslimieten gehaald voor het NK sprint eind juni. Evelien Husselman op de 50m vrij en Collin Visscher op de 50m schoolslag, nu afwachten of ze met deze bonuslimieten mogen starten.

Het tweede weekend ging ook goed! Opnieuw waren er podiumplaatsen. Collin Visscher mocht twee keer het podium betreden met zilver op de 100m schoolslag en brons op de 200m schoolslag.  Vera de Boer  en Koen de Vries gingen met brons naar huis, Vera op de 100m rug en Koen op de 400m wisselslag.

Het seizoen nadert zijn einde, maar eerst zwemmen we nog onze eigen 8-kamp wedstrijd in De Wijk op zaterdag 15 juni. Deel 2 van het KSN sprintcircuit staat voor 16 juni op het programma. De weekenden daarna staan de NK’s op het programma. 22&23 juni het NJK in Eindhoven en 29&30 juni het NK sprint in Rotterdam. Ook zal er nog de KSN-sprintfinale in juli zijn. Maar vergeet ook niet ons gezellige kampeerweekend als afsluiter van het seizoen!