In Leiden zijn afgelopen weekend (9 en 10 maart) de Speedo Jaargangenwedstrijden gezwommen, dit zijn de (officieuze) Nederlandse Kampioenschappen voor zwemmers tussen de acht en twaalf jaar. De twee jonge zwemsters van MZ&PC de Reest, Vera de Boer (2009) en Fenna Westerneng (2009)  die zich wisten te plaatsen voor deelname aan deze jaargangenwedstrijden hebben uitstekend gezwommen in dit zware veld van de beste zwemmers tot 12 jaar uit Nederland.

Beiden zwommen zich in de 100 mtr rugslag in de top tien van Nederland; Vera werd 9e met 1.26.98 en Fenna werd 10e met ook een PR: 1.27.44. Klasse! Ook op de 100 m vrije slag wisten de meiden een mooie tijd neer te zetten:  1.22.54 door Fenna (16e plaats) en door Vera 1.22.62 (17e plaats). Resultaten om trots op te zijn!
Het was een weekend met veel spanning voor de zwemmers, vooral vooraf bij de 100 mtr rugslag, maar ook de belevenis van het opdoen van nieuwe ervaringen met net zo snelle leeftijdgenoten. Daarnaast het gebeuren rondom dit kampioenschap: het inzwemmen, de opkomst, de muziek afgestemd op de leeftijd van de deelnemers, een grote deelname én heel druk bezette tribunes! Beiden stonden ook eerste reserve: Fenna voor 100 mtr wisselslag en Vera voor 50 mtr vrije slag. Gelukkig voor de geplaatste zwemmers, maar helaas voor Fenna en Vera geen uitval van zwemmers op deze afstanden.

Er wordt door zwemmers en trainers teruggekeken op een zeer geslaagd weekend en de inzet en aandacht is nu voor plaatsing voor de Jaargang wedstrijden op de lange baan (50 mrt) op 30 juni in Dordrecht.