Op zaterdag 22 december 2018 werd wederom de Kerstestafette georganiseerd door HZ&PC Heerenveen. Met deze estafettewedstrijd in kerstsfeer werd het jaar 2018 door de zwemmers afgesloten! Veel zwemmers, maar ook alle officials verschenen met kerstmutsen of prachtige kerstkledij en zelfs de kerstman zelf was aanwezig!

Bij de estafettes werden geen medailles uitgereikt, maar allemaal verschillende cadeautjes voor de eerste, tweede en derde plaatsen.
Bij MZ&PC de Reest vielen meerdere teams in de prijzen.
Eerste plaats:
40 x 50 mtr vrije slag Dames 7 – 9 jaar: Fenna Westerneng, Lot van de Belt, Noor Rijkeboer en Vera de Boer.
Tweede plaats:
4 x 100 mtr vrije slag Dames, 9 – 11 jaar: Vera de Boer, Fenna Westerneng, Cato Werners, Tilly Werners.
Derde plaats:
4 x 50 mtr vrije slag Heren, senioren open vanaf 11 jaar: Peter Lubberts, Robin Wolbers, Thomas van de Stege, Arjan Smit.
4 x 100 mtr vrije slag Dames, senioren open vanaf 11 jaar: Kim Hillen, Rosalie Blauw, Eline Groen, Erin Zantinge.

Aansluitend aan het gewone programma werd een extra estafette gezwommen door verenigingen, bedrijven etc. Aan deze estafette was een sponsoractie t.b.v. Stichting ALS  gekoppeld. Er werd 500 mtr estafette gezwommen door 10 zwemmers. 500 mtr was de afstand omdat er per jaar 500 nieuwe ALS patiënten bijkomen en er per jaar 500 ALS patienten overlijden.
Vooraf konden de zwemmers van de teams sponsors werven voor dit goede doel. Met de opbrengst van de sponsoractie hoopte de organisatie voldoende geld bij elkaar te krijgen om een “warmte”pak aan te bieden aan de Stichting ALS. De opbrengst van de actie was boven verwachting: €24.538, waardoor 2 “warmte”pakken kunnen worden aangeschaft door de Stichting ALS! Dit pak is voor mensen met ALS nodig omdat zij hun spieren niet voldoende kunnen gebruiken en dan bij het zwemmen te snel afkoelen. Met dit pak kunnen ook mensen met ALS genieten van zwemmen!
Twee teams van ieder 10 zwemmers van MZ&PC de Reest (“Rudolph de Rednose Seadog”  met rode neuzen en “Faster than Santa Claus” met kerstmuts) namen deel aan de sponsor estafette en haalden samen € 1428,00 op voor deze actie. Dank voor jullie fantastische inzet!
Na een lange maar geslaagde en gezellige wedstrijd vertrokken we met een goed gevoel terug naar Meppel!

Eerste Miniorenstage 05-01-2019 in Hoogeveen

Het nieuwe jaar werd op 5 januari geopend door een groep Minioren zwemmers met een miniorenstage. De miniorenstage werd voor de eerste keer door KNZB Regio Noord georganiseerd in Hoogeveen.
Deze gevarieerde trainingsstage was opgezet voor de 30 beste Minioren van Drenthe. Van MZ&PC de Reest werden Vera de Boer, Rens de Boer, Fenna Westerneng, Cato Werners en Tilly Werners uitgenodigd.
Het was een dag met aandacht voor alle slagen, technieken, starten, stroomlijn en voeding! Een erg leerzame dag voor onze enthousiaste minioren!