De zwemmers van MZ&PC de Reest zijn na de corona-sluiting van Bad Hesselingen in februari gestart met trainingen in buitenbaden in de regio. Een zeer geslaagde keuze waar gedurende al die maanden – in weer en wind – door veel enthousiaste zwemmers gebruik van werd gemaakt. Eerst in Zwartsluis en op dit moment trainen ze nog steeds in de buitenbaden van Hasselt en de Wijk.
Sinds vorige week mag er ook eindelijk weer binnen getraind worden en zijn de zwemmers ook weer gedeeltelijk gestart in Bad Hesselingen in Meppel.

Vanuit de KNZB is het voor de afdeling zwemmen toegestaan onderlinge wedstrijden te organiseren. Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste wedstrijd in het buitenbad werd gezwommen in zwembad de Slenken in de Wijk, mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers!
Een zeer geslaagde ochtend: gemotiveerde en enthousiaste zwemmers die probeerden zo goed mogelijke individuele prestaties neer te zetten. En eindelijk een hele ochtend droog!
Er waren medailles voor de zwemmers die een PR (persoonlijk record) zwommen, een leuke verrassing voor de deelnemers. Er waren zwemmers die nog nooit een wedstrijdje hadden gezwommen, ook zij zwommen uitstekend en genoten volop. En dat het buiten trainen afgelopen maanden effect heeft gehad is duidelijk: bijna alle zwemmers behaalden één of meer uitstekende PR´s, een ware medaille regen! Het grootste PR bij de meisjes was voor Maud Slijkhuis en bij de jongens voor Koen de Vries. Daan van de Belt zwom zelfs nog 2 clubrecords!
Het was een zeer geslaagde wedstrijd die zeker voor herhaling vatbaar is! We hopen natuurlijk dat na de zomervakantie het volledige wedstrijdseizoen weer gewoon van start kan gaan!